Serdar Turgut: Seks eğitimi

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Hayatta teorisi yapılmaması gereken ender konulardan bir tanesi de sekstir.

Hatta diyebiliriz ki, seks dışında hemen her şeyin teorisinin yapılması uygundur.

Çünkü seks ‘‘iki yetişkin insanın karşılıklı uzlaşma içinde birbirlerinden zevk almak için yaptıkları şeye’’ verilen addır.

Dikkat edilirse bu tanım son derece geneldir.

Genel olduğu için de ‘‘normal seks’’ diye anlatılan şeyin ne olması gerektiği konusunda bu tanım genel bir fikir beyan etmez.

Aksine, seksüalitede ‘‘normalliği’’ empoze etmek isteyenlere de isyan eder bu tanımı kabul edenler.

Tanımı dikkatle okursanız, ‘‘seksüel sapıklık’’ kavramı da son derece kısıtlanmış ve olması gerektiği yere yönlendirilmiştir.

Örneğin, hayvanlarla yapılan seks bu tanıma göre sapıklıktır. Çünkü iki yetişkin insanın var olması koşulu, hayvanlarla seksüel ilişkide tabii ki yerine getirilmiş olamaz.

Daha da önemlisi, yetişkin olmayan insanlara yönelik seksüel hisler de bu tanıma göre sapıklıktır. Yetişkin olmayan insanlara yönelik seksüel duygular beslenmesi olayı (pedophilism) bu dünyada maalesef vardır ve bu tür insanların da gerekirse zor kullanılarak engellenmesi gerekir.

***

Tanımı bu şekilde yapmak, insan beyninin derinlikleri hálá daha son derece gizemli olduğu için gereklidir.

Aslında her insanın seksüel yaşamı, zevk kavramı farklıdır. Ancak kendi normalliğinin bilincinde olarak yaşayan insan mutlu olma imkánını yakalayabilir.

Bu seksüalite isterse toplumun ‘‘normal’’ diye bastırdığı şeyden farklı olsun, bu önemli değildir.

Önemli olan, kişinin ‘‘kendi normalliğini’’ yukarıda verdiğim tanımla birlikte getirilen kısıtlamalar çerçevesinde keşfedebilmeyi başarmasıdır.

Dolayısıyla kendisini kırbaçlatmak isteyen adam ile onu keyifle kırbaçlayan kadın, kendi normalliklerini artık kurmuşlardır. Bu ilişkide kimse sapık filan değildir; onlar dışındaki kimsenin de abuk sabuk tanımlarla onlara müdahale etmelerine gerek yoktur.

Bu tür örnekleri çoğaltabilirim. Çünkü hayatın keyfinin olmazsa olmaz koşulu olan fetişlerin sayısı çok fazladır.

Ama burada önemli olan örnek vermek değil, insanların kendi ‘‘sapkınlıklarının’’ aslında normal olduğu mesajının verilmesidir.

***

Ben Türkiye'de hálá kadın dayağı olmasını, işlenen cinayetlerin çoğunluğunun karı koca arasında gerçekleşmesini, insanların ‘‘kendi cinselliklerini’’ keşfedememiş olmalarına bağlıyorum.

Türkiye'de ‘‘normal’’ olarak kabul edilen tek bir tür seksüel tercih vardır. Hatta bu ‘‘normal’’ tercihin pratikte nasıl yaşanması gerektiği bile kurallara bağlanmış, onun da ‘‘normali’’ tanımlanmıştır.

Halbuki seks, bu tür bir kısıtlamanın içine katiyen girebilecek bir duygu değil.

Her insanın içinde kendine göre normal olan fetişi, kendine göre güzel olan arayışlara girme duygusu var.

Ancak bunları keşfetmeye yarayacak ortam ne yazık ki ülkemizde yok. (Belki internet bunu sağlayarak iyi bir işe yarayabilir. Ama tabii hemen buna da yasak getirmek için arayışlar çoktan başlatıldı.)

Dolayısıyla özellikle eğitimsiz bireyler, evlilik yaşamlarında kısa sürede mutsuz olabiliyorlar.

Çünkü içlerindeki hisleri keşfedemediklerinden, nasıl geliştiğini bilmedikleri bir mutsuzluk içine yuvarlanıp gidiyorlar.

Aile içi şiddetin bu ortamda yeşermesi de gayet tabii ki çok kolay oluyor.

***

Bu uzun girişi, pilot bölge olarak seçilen İstanbul'da okullarda başlatılan seks eğitimi konusunda birkaç laf etmek için zorunlu olarak yaptım.

‘‘Eğitim’’ kavramı doğal olarak kurallar içerir. ‘‘Seks’’i okulda müfredat programına koyarsanız, o zaman da ‘‘normal’’ olanı tanımlamak zorundasınız.

Bunu kim, hangi hakla yapacak bilemiyorum.

Çocukların yetişkin insan olduklarında seksüel tercihlerinde seçme hakkını daha bu yaşta öğretmen zoruyla normali tanımlayarak, normali empoze ederek ellerinden almak, onları mutsuzluğa itmenin yoludur.

Gerekli özgürlük ortamı, gerekli haber ve bilgi alma ortamı sağlanırsa insanlar kendi cinselliklerini keşfedeceklerdir, buna emin olun.

Ha bu arada tabii ki genç kızlara, oğlanlara kendi vücutları hakkında bilgi verilsin. Verilsin de bunun adı doğru konulsun. Bu tür bilgi seks eğitimi değil, olsa olsa anatomi eğitimi olur, o kadar.

Yazarın Tüm Yazıları