Serdar Turgut: İyi ki Tom Cruise değilim

Serdar TURGUT

Şimdi başlığı okuyanlar ‘‘Saçmalama be adam onun karısı Nicole Kidman’’ diyecekler buna eminim.

Olabilir, Nicole onun karısıdır, doğru bu.

Ama şu da var. Son üç ay içinde Nicole'un etrafta o kadar fazla çıplak fotoğrafı yayınlandı ki eminim ben bile onu çıplak olarak Tom Cruise'den daha fazla görmüş durumdayım.

Time dergisine bile çıplak poz verdi Nicole.

Aslında söz konusu olan dergi Time olunca ‘bile’ kelimesi biraz abes kaçıyor galiba.

Çünkü aynı dergide birkaç sayı öncesi kapak konusu Ricky Martin'di.

Evet o oynak oğlan Time gibi bir zamanlar devlet adamlarınca politika oluşturmak için okunan, ciddi haberleriyle tanınan bir dergiye kapak konusu olabildi.

Allah kimseyi Time'ın düştüğü duruma düşürmesin.

(Önemli not: Biliyorsunuz ki bizim grup CNN ile ortak artık. CNN de Time-Warner'ın bünyesinde olan bir kuruluş. Ortağımızın dahil olduğu şirketin en önemli yayını hakkında böyle alaycı konuşmam belki bazı çevrelerde tepki görecektir bunu biliyorum. Ama ne yapayım, hey biz Türkiye'de böyleyizdir işte. Gazetecileri burada doğruları söylemekten kimse men edemez. Amerikalılar buna alışamayacaklarsa, eğer CNN objektif eleştiriye hazır değilse bizimle hiç ortak olmamalıydılar baştan, bilmem anlatabiliyor muyum?)

***

Neyse konuya dönelim. Evet Nicole'u elimde olmayan nedenlerden dolayı kocasından çok daha sık biçimde çıplak olarak görüyorum son zamanlarda.

Şimdi diyeceksin ki sen nereden biliyorsun durumun böyle olduğunu.

Yani evde ne yaptıklarını nereden bildiğimi soracaksınız.

Biliyorum çünkü Nicole'un yaptığı açıklama var; Diyor ki:

‘‘Şimdi siz filmde Tom ile benim aramdaki ateşli seks sahnelerime bakarak gerçek yaşamımızda da durumun böyle olacağını düşüneceksiniz. Böyle yaparsanız yanılırsınız. Durum farklı hatta öyle ki ben bizim evin yatak odasının duvarında durup etrafı seyretmekte olan sineğin yerinde olmak katiyen istemezdim. Sıkıntıdan bayılıyordur zavallı sinek.'

Evet aynen böyle dedi.

İşte bu açıklama bir açıdan da kadınların ne kadar acımasız olabileceklerini göstermektedir.

***

Yahu adama acı be kadın. Zaten bak boyu da senden kısa.

Vallahi bilemiyorumm ne oluyor bu seksi denilen adamlara.

Tom Cruise'un, Jack Nicholson'un, Albert Pacino'nun, Robert de Niro'nun, bunların hepsinin boyları benden bile kısa.

Amerika'ya gittiğimde ben cüce muamelesi görüyorum bu adamlara ilah diye tapılıyor.

Üstelik karıları da aleyhlerine konuşuyor arkalarından. Adamlar yine utanmadan ortada dolaşıp tapılmak isteniyorlar. Bu hayat çok acımasız yemin ediyorum.

***

Bu Stanley Kubrick de az sadist değilmiş doğrusu.

Filmi izleyenler anlatıyor. Ben de internetten parçalara baktım. Tom bütün ateşli sevişme sahnelerinde acı çekermiş gibi bakıyor etrafa.

Kadın ise ateşliymiş gibi davranmaya çalışmıyor bile. Kadın sıkıntıdan patlamış, hatta bir ara sevişirken aynada kendisini seyredip dalıp gidiyor.

Direktor ne istedi adamcağızdan, kadından, onlara garezi neydi anlamıyorum ki.

Yani düşünsenize bunlar 9 yıldır evliler.

7 yaşında çocukları var.

Adam büyük ihtimalle kendi hislerini baskı altında tutmakta olan bir homoseksüel.

Kadın da her önüne geldiği yerde soyunan, hatta tiyatro oyununda soyunan ve dahası adamın arkasından alaycı konuşan bir şıllık.

Eh bunların evde sık sık münakaşa ettikleri de kesin. Yani düşünsenize bunlar sabah evden çıkacaklar, sete gelecekler ve sırf Kubrick istedi diye bir de ateşli bir şekilde sevişiyormuş gibi yapacaklar.

İmkánsız bu ve tabii olmamış zaten.

* * *

Bir de şu var. Kubrick oyunculardan bir tanesinin sadece caddeden karşıya geçme sahnesini bile yeterince tatmin olmadığı gerekçesiyle 70 kez ard arda çektirmiş bir direktör.

Şimdi bu tespitten yola çıkarak bu iki garip insanın sevişme sahnelerinin en azından 200 kez filan çekilmiş olacağını tahmin etmek zor değil.

Vallahi ucuz atlatmışlar bu badireyi, ikisi birden ‘artık tahammülümüz kalmadı' diyerek intihar etselerdi hiç de şaşırtıcı olmayacaktı aslında.

***

Filmin adının neden ‘Eyes Wide Shut' (Gözler Sımsıkı Kapalı) olduğu da ortaya çıktı.

Tom da Nicole de sevişme sahnelerinde gözlerini sıkıca kapıyorlar, çünkü ancak seviştikleri insanların başka kişiler olduğunu hayal ederek sahneyi ateşli hale getirebiliyorlar. Bilmem bunu da anlatabiliyor muyum?

Tom büyük bir ihtimalle Ricky Martin'i hayal ediyordur. Nicole'ün ise beni hayal ettiğine adım gibi eminim.

Ne olmuş, niye alay ediyorsunuz ki, en azından Tom Cruise'tan daha uzun boyluyum ya siz ona bakın.

***

Son olarak 18 haftada çekimi bitmesi gereken filmin neden 52 haftada tamamlanabildiğini anlatayım.

Filmde bir de toplu seks sahnesi varmış. Düşünsenize, Kubrick karşıdan karşıya geçme sanhesini 70 çekimden sonra beğeniyorsa toplu seks sahnesinde ne gibi faciaların yaşanmış olduğunu aklıma bile getirmek istemiyorum.

63 saniyeymiş bu sahne. Bence filmin 2 saat 39 dakikalık bölümü 18 ayda tamamlanmış, geri kalan 63 saniye ise 52 haftada birilmiştir.

Çok sıkıldım bu konudan, yemin ediyorum.



Yazarın Tüm Yazıları