Serdar Tuncer İle Kalbe Düşünce Programı Finali

Güncelleme Tarihi:

Serdar Tuncer İle Kalbe Düşünce Programı Finali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 14:16

BİLECİK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SERDAR TUNCER İLE KALBE DÜŞÜNCE ADLI PROGRAMININ FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Serdar Tuncer ile Kalbe Düşünce adlı programının finali gerçekleştirildi.
Usta Sunucu ve Şair Serdar Tuncer’in; Tarihçi ve Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Türk tarihçi, akademisyen, yazar ve televizyon programı yorumcusu Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Tasavvufçu Ömer Tuğrul İnançer, Prof. Dr. Saadettin Ökten, Prof. Dr. Nurullah Genç ve Divan Edebiyatçısı Hayati İnanç gibi birbirinden değerli konuk ile birbirinden faydalı ve güzel konuların işlendiği Kalbe Düşünce adlı programın finali yapıldı.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Kalbe Üstat Düşünce’ adlı program, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in 32. ölüm yıl dönümünde anılması ile son buldu. Usta Sunucu ve Şair Serdar Tuncer’in yönettiği programda, Ünlü Şarkıcı Aykut Kuşkaya geceye; gerek kendi eserleri gerekse Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini, kendine has üslubuyla seslendirdi. Programda, Necip Fazıl Kısakürek’in yaşamı, eserleri ve mefkuresi hakkında güzel değerlendirmelerde bulunan Usta Sunucu Serdar Tuncer, Üstadın hayatından güzel anıları aktarmasının yanı sıra, ondan kalan eserleri kendine has üslubuyla ifade etti.
’’BİLECİK OLARAK 1 YIL BOYUNCA ÇOK GÜZEL KONU VE KONUKLAR İLE BULUŞTUK’’
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, Bilecik olarak tekrar güzel ve verimli bir gece yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Sunucu ve Şair Serdar Tuncer’in bir yıl zarfında Bileciklileri güzel konu ve konuklar ile buluşturduğunu dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
’’Değerli kardeşlerim gerçekten güzel şeyler çabuk bitiyor. Bir yıl zaman içerisinde fasılalar oldu ama her ay Serdar Bey ve çok değerli konukların gelmesini sabırsızlıkla bekliyorduk. Çok şükür bu zaman dilimini sağlık ve sıhhat içerisinde çok verimli bir şekilde geçirdik. Ben bu anlamda Serdar Bey ve şu ana kadar gelen tüm konuklarına çok teşekkür ediyorum. Tabi ki final gecesi çok güzel ve anlamlı olmalıydı. İşte bu gece bizler bu final gecesinde büyük üstat, büyük adam Necip Fazıl Kısakürek’i hem anlamaya çalıştık hem de rahmetle andık. Düşünce dünyamızın, mihenk taşlarımızdan biri olan büyük bir değeri Bilecik’te anmak gerçekten bizler için de son derece önemlidir. Gerçekten konuklarımızın da ifade ettikleri gibi işte günümüzde Yeni Türkiye diye ifade ediyoruz. Aslında Yeni Türkiye’nin, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının temelleri belki yüzyıllar önce atıldı ama günümüz Türkiye’sinde Üstat gibi mihenk taşlarının çilelerle atmış olduğu bu temeller veyahut bu fideler, bugün gerçekten yeşeriyor, kök salıyor, dal budak salıyor. Biz üstadı bu akşam rahmet ve minnetle anmış olduk. Bu anlamda Üstadı bizlere anlatan konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim güzel bir sloganımız var; hep birlikte daha iyiye daha güzele diye. İşte bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum.”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasının ardından Konuk Sanatçı Aykut Kuşkaya’ya; üzerinde Osmanlı arması bulunan bir tablo hediye etti. Programın sonunda Bilecik İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup sahneye çıkarak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Serdar Tuncer ve Aykut Kuşkaya ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!