Serdar Tatlı: Türkiye'deki futbolun geleceği yok

Güncelleme Tarihi:

Serdar Tatlı: Türkiyedeki futbolun geleceği yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 11:14

Turkcell Süper Ligi hakemlerinden Serdar Tatlı, “Türkiye'deki futbolun geleceği yok, futbol günlük yaşanıyor” dedi. Tatlı, Şanlıurfa'da ayda bir yayımlanan, “Güneydoğu Life” dergisine verdiği röportajda, Türkiye'de futbolcu, teknik direktör ve hakemlerin “inanılmaz derecede” tartışıldığını söyledi.

Futbolu, “büyük kitleleri peşinde koşturan büyük bir spor dalı” olarak nitelendiren Tatlı, ülkemizin nüfusunun üçte ikisinin futbola sempati duyduğunu savundu.

Lig lideri takımın rakip takımla berabere kalmasının bile medyada eleştirilere neden olduğunu aktaran Tatlı, “Buradan da anlaşıldığı gibi Türkiye'deki futbolun geleceği yok, futbol günlük yaşanıyor. Hakemlikte de böyle. İki hafta çok başarılı maçlar yönetilir kimse tartışmaz, bir sonraki hafta istenmeden yapılan hata bizlerin de tartışılmasına neden olur” dedi.

Futbolun büyük menfaat ve rant sağlayan bir sektör haline geldiğini iddia eden Tatlı, bu işten para kazanan kulüplerin ve futbolcuların olduğunu ileri sürdü.

Milyon dolarların döndüğü bir ligde hakemlerin verdiği kararların etkili olduğuna dikkati çeken Tatlı, şunları söyledi:
“Hakemlerin sık sık yerli ve yabancı liglerdeki karşılaşmaları izlemesi ve oyun kurallarını araştırması gerekiyor. Avrupa'da da sonuca etki eden hakemlerin olduğunu görüyoruz. Bir maçın neticesi ne olursa olsun bittikten sonra herkes birbiriyle tokalaşıyor. İnşallah biz de müsabaka sonraları her iki takımı alkışlamayı öğreneceğiz.”

'AİLELER MAÇA GELEMİYOR'

Serdar Tatlı, son yıllarda stadyumlarda artan şiddet olayları nedeniyle ailelerin karşılaşmalara gelmek istemediğini belirtti.

İlk kez birinci lig maçı yönetmek için İstanbul'a gittiğinde stadyumlarda rahatlıkla ısınma hareketleri yapabildiklerine dikkati çeken Tatlı, “O dönemde tribünlerde aileler vardı. Son yıllarda artan olaylar nedeniyle ailelerin maçlara gelemediğini görüyoruz. Öyle bir noktaya gelindi ki rakip takım seyircilerinin maçlara gelmesi istenmiyor” diye konuştu.

Tatlı, “Merkez Hakem Komitesi Başkanı olsaydınız, hakemlikle ilgili neleri değiştirirdiniz” şeklindeki bir soruyu, “Öncelikle hakemlik camiasına kişilik ve güven kazandırırdım. Güven, dürüstlük ve erdemdir. İkinci olarak hakemlere ekonomik rahatlık sağlardım. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların aralarında yaptıkları karşılaşmaların maliyeti milyon dolarları buluyor. Buna karşın hakemin aldığı ücret 1,008 YTL. Milyon dolarların döndüğü, bahislerin oynandığı bir ligde sahadaki hakemin aldığı ücreti mutlaka kıyaslardım” şeklinde cevapladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!