Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 11:15

Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası sona erdi

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/KAŞ(Antalya), (DHA) - TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası dün gece ödül töreniyle sona erdi. 
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ödül törenine Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, TSSF Başkanı Şahin Özen, Kaş İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Erdoğan, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan TSSF Başkanı Özen, Kaş'ın sualtı sporları için dünyanın ve Türkiye'nin en uygun merkezlerden biri olduğunu söyledi. Ekim ayında Kaş'ta Dünya Serbest Dalış Şampiyonası düzenleneceğini kaydeden Özen, "Kaş'ın sualtı güzelliklerini dünyaya tanıtacağız" dedi.
Başkan Özen, Dünya Sualtı Serbest Dalış Şampiyonası'nın da 1-9 Ekim tarihlerinde Kaş'ta yapılacağını vurguladı.
Belediye Başkanı Halil Kocaer ise Kaş'ın önemli bir dalış merkezi olduğunu, yapılan şampiyonaların da bunun göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Kocaer, "Böyle bir şampiyonanın Kaş'ta düzenlenmesi bizim için büyük bir onur" dedi. Konuşmaların ardından şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
DERECEYE GİREN SPORCULAR
Sabit ağırlık monopalet dalında 77 metreye dalan serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can Göçen, Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu. Aynı kategoride 74 metre dalış yapan Şahika Ercümen ikinci, 50 metre dalan Fatma Uruk üçüncü oldu.
Erkeklerde ise 74 metreye dalan Emre Bozkurt Türkiye rekoru kırarak birinci, 65 metreye dalan Selahattin Akın ikinci, 60 metreye dalan Kıvanç Yücebaş üçüncü oldu. Aynı kategoride erkekler kulüplerde, şampiyon ODTÜ Spor Kulübü, ikinci Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Kulübü, üçüncü de Bodrum Su Sporları Kulübü oldu.
Serbest Dalış Küp Apnea Dalında ise erkeklerde birinciliği 126,62 metreye dalan Emre Bozkurt, ikinciliği 117.2 metreye dalan Serkan Aydın, üçüncülüğü 81.01 metreye dalan Oğuzhan Yeşil elde etti. Bu dalda kadınlarda ise 111,81 metreyle Derya Can Göçen birinci olurken, 95 metreyle Didem Kara ikinci, 68.06 metreyle Başak Tezgör üçüncülüğü elde etti. Küp Apnea yarışlarında erkekler ve kadınlarda ODTÜ Spor Kulübü takım olarak birinci oldu.
Paletli (Bifin) Sabit Ağırlık Apnea yarışmasında, serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, 65 metrelik dalışıyla şampiyon oldu. Aynı kategoride 61 metreyle Derya Can Göçen ikinci, 53 metreyle Fatma Uruk üçüncü oldu.
Erkekler bireysel yarışmada Can Mehmet Arıkök 65 metrelik dalışıyla şampiyonluğu kazanırken, yine 65 metreyle Emre Bozkurt ikinci, 60 metreyle Hasan Cengiz Kaynar üçüncü oldu.
Kadınlar takım sıralamasında ODTÜ Spor Kulübü, erkeklerde ise Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Spor Kulübü birinci oldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!