Serbest bölgede tarihi imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

Serbest bölgede tarihi imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 15:40

Serbest bölgede tarihi imzalar atıldı

Haberin Devamı

Muammer ŞEN/KARAMAN,(DHA)- KARAMAN ekonomisini çok ileri noktalara taşıyacak olan Serbest Bölge Protokolü Ekonomi Bakanlığı ile Karaman Belediyesi arasında imzalandı.
Karaman Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya; Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Serbest Bölgeler Genel Müdür Yardımcısı Hacim Kosaoğlu, Şube Müdürü Şerife Çiçeklier, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Recep Konuk, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve diğer bürokratlar ile sanayicilerimizden İhsan Duru, Necati Babaoğlu ve Musa Akgül katıldı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ''Bugün şehrimiz için önemli bir adımın ön protokolünü imzalıyoruz. Karaman’ın ekonomik gücünün 53 ve 71 hedeflerinde hak ettiği yeri alacak bir proje. Serbest bölgenin hayata geçirilmesiyle birlikte Karaman dünyada hak ettiği yeri almış olacaktır. Serbest bölgenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese Karamanlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız da, ''Serbest bölge bizim için önemli. Çünkü Karaman, yıllık ortalama 350-400 milyon dolar ihracat gerçekleştiren bir ilimiz. Karaman’dan biliyorsunuz 142 ülkeye ihracat yapılıyor. Bu nedenle Karaman Anadolu’nun parlayan yıldızı konumunda. Burada Ekonomi Bakanlığımızla beraber bu ön protokolü imzalayacağız. İnşallah serbest bölge ilanı için önümüzde bir engel kalmamış olacak. Bende bunda emeği geçen Belediye Başkanımıza ve Milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!