Serbest bölge işadamları Antalya'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Serbest bölge işadamları Antalyada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:43

Serbest bölge işadamları Antalya'da buluştu

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - SERBEST Bölgeler Dernekler Platformu 30'uncu toplantısını Antalya Serbest Bölgesi İşadamları Derneği'nin (ASBİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Antalya Serbest Bölge'deki toplantıya Bursa, Ege, Kayseri ve Kocaeli serbest bölgelerindeki işadamı derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı. BUSBİAD Başkanı Mesut Tarım, ESBİAD Başkanı Bilgen Salih Narlı ve KOSTBİR Başkanı Necdet Salgür'ün yanı sıra derneklerin yönetim kurulu üyelerinden oluşan katılımcılar, ilk olarak ASBİAD Başkanı Emre Sandan'ın genel müdürlüğünü yaptığı Sarp Yatch firmasını ziyaret etti. Heyet, Wagner Kablo, Nowamed, Damen Shipyard Tersanesi'ni de ziyaret ederek firmaların faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
ASBİAD Başkanı Emre Sandan, Türkiye'de mevcut 19 serbest bölgenin çatısı altında yatırımcı ve kullanıcı firmaları temsilen işadamları dernekleri kurulduğunu belirtti. Başkan Sandan, "Bunlar Antalya, Bursa, Ege, Kayseri, Kocaeli ve Mersin'dir. Yedi bölgede kurulmuş olan derneklerin temsil ettiği firmaların toplam ticaret hacmi 8 milyar dolar ve istihdam sayısı 40 bin kişiye ulaşmaktadır. Buna göre, yedi bölge derneğinin serbest bölge firmalarının çoğunluğunu temsil ettiğini ifade etmek mümkündür. 2009 yılında altı serbest bölge derneği bir araya gelerek sinerji yaratmak ve serbest bölgelerin gelişimine katkıda bulunmak maksadıyla Serbest Bölgeler Yatırımcı ve Kullanıcı Dernekleri Platformu'nu oluşturmuştur" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!