SERBEST BIRAKILAN HDP MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA AÇIKLAMA YAPTI (2)

Güncelleme Tarihi:

SERBEST BIRAKILAN HDP MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA AÇIKLAMA YAPTI (2)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 18:59

SERBEST BIRAKILAN HDP MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA AÇIKLAMA YAPTI (2)

Haberin Devamı

HDP Milletvekili Hüda Kaya, "Bizim hesap vereceğimiz merci, Çağlayan Adliyesi ve oradaki savcılar değildir. Anayasaya göre bizim hesap vermekle yükümlü olduğumuz merci Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir." dedi.

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye vermeye gitmediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün Beyazıt'ta katıldığı eylemin ardından evinin önünde gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Kaya, burada talimatla savcılığa ifade verdi. Kaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Hüda Kaya serbest kalmasının ardından, Beyoğlu'ndaki HDP İstanbul İl Örgütü önünde saat 17.00'de basın açıklaması yaptı.

Zor kullanılarak gözaltına alındıklarını iddia eden Kaya, "İstanbul Üniversitesi'nden atılan akademisyenler ile ilgili açıklama yaptıktan sonra evime dönerken, evimin önünde önden ve arkadan araçlar tarafından yol kapatılarak, arabamızın kapısı açılmak ve zor kullanmak kaydı ile gözaltı girişimi oldu. Son derece kaba ve ilkel bir tutumla gözaltı gerçekleştirdiler" dedi.

"BİZİM HESAP VERMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞUMUZ YER, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİDİR"

"Milyonların iradesi olan eş başkanlarımız, başta kadın milletvekillerimiz olmak üzere halkımızın iradesi olan milletvekillerimiz hapishanede tutsak durumdalar." ifadelerini kullanan Kaya, "Bundan bir hafta önce zorla getirilme kararını tebliğ etmişlerdi. Fakat biz şunun farkındayız. Biz, bizim muhattap olduğumuz, bizim hesap vereceğimiz merci Çağlayan Adliyesi ve oradaki savcılar değildir. Anayasaya göre bizim muhatap olduğumuz yer, bizim hesap vermekle yükümlü olduğumuz yer, Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Çünkü milyonların iradesi orada temsil edilmektedir." diye konuştu.



HAKKINDA HAZIRLANAN FEZLEKEYİ ANLATTI

Hüda Kaya, hakkında hazırlanan fezlekeyi ise şöyle anlattı: "2016 11 Ocakta Diyarbakır'da Sur ablukası devam ederken, Demokratik İslam Kongresi eş sözcüsü olarak ben de dâhil arkadaşlarımızla Sur ablukasına karşı surların yakınında bir basın açıklaması yaptık. Önümüzü TOMA'lar kesti. Orada yaptığımız konuşmada barışı ve kanın durmasını ifade ettik. Konuşma metnimin tamamı fezlekede bulunmaktadır. Bu konuşmamı 'terör örgütü propagandası yapmak' diye hakkımızda fezlekeler düzenlendi. Bundan dolayı ifademizi almaya çalıştılar."

"BİZİM YÜZ KIZARTICI TEK BİR HALİMİZ, EYLEMİMİZ YOKTUR"

Kaya, "Bugün ifade beyanımızda bulunduk. Beyanımda da açıkladım. Bizim yüz kızartıcı tek bir halimiz, eylemimiz yoktur. Biz dün de barışı savunduk, bugün de barışı savunuyoruz. Savcıya da ifade ettim. Ben barışı politika olsun diye savunmuyorum. Barışın kendisi bir yaşam tarzıdır. Biz barışı yaşam yolu olarak tercih etmişiz. Barış bizim mücadelemizin kendisidir. Biz siyasetçi olsak ta olmasak ta barışı bir yaşam yolu olarak yaşamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.



Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Hüda Kaya'nın açıklamaları

-Toplanan partililer

-Slogan atılması

-Genel ve detaylar

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!