Seray'ın en büyük hayali, sahneye ince vücutla çıkıp caz söylemek

Güncelleme Tarihi:

Serayın en büyük hayali, sahneye ince vücutla çıkıp caz söylemek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 12:02

Seray'ın en büyük hayali, sahneye ince vücutla çıkıp caz söylemek

Haberin Devamı

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencisi Seray Akyıldız (17), fazla kilolarından kurtulmak için tüp mide ameliyatı oldu. Ameliyata 104 kilo giren Akyıldız, sahnede kilolu olunca özgüvenin olmadığını söyledi. Akyıldız, "İyi bir caz sanatçısı olmak istiyorum. Sahneye çıkarken kısa elbise giymek istiyorum" dedi. 
ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 12'nci sınıf öğrencisi Seray Akyıldız, doğumunun ardından sürekli kilo almaya başladı. Her zaman yaşıtlarından daha kilolu olan Akyıldız, zayıflamak için uzun süre diyet ve spor yapmasına rağmen 104 kilonun altına inmeyi başaramadı. Sonunda tüp mide ameliyatı olmaya karar veren Akyıldız, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 31 Temmuz'da başarılı operasyon geçirdi. Ameliyatın ardından 3 kilo veren Akyıldız, istediği kiloya inerek, çok sevdiği sahneye zayıf vücuduyla çıkacağı günlerin hayalini kuruyor.
'KREŞE GİDERKEN 36 KİLOYDUM'
Her zaman yaşıtlarından daha kilolu olduğunu anlatan Seray Akyıldız, "5- 6 yaşlarında kreşe giderken, 36 kilo olduğumu hatırlıyorum. Bu yaşa kadar hiç kilo veremedim. Hep kiloluydum" dedi. Ameliyata girmeden önce 104 kilo olduğunu belirten Akyıldız, müzik öğrencisi olarak sahneye de çıktığını belirterek, "Sahnede kilolu olunca insanın özgüveni de olmuyor. Artık genç kız oldum. Üniversiteye gideceğim. Bir türlü kilo veremeyince hem kariyerim hem daha sağlıklı bir hayat için ameliyat olmaya karar verdim" diye konuştu.
'HEDEFİM CAZ SANATÇISI OLMAK'
Gelecekle ilgili hayallerinden de söz eden Akyıldız, "İyi bir caz sanatçısı olmak istiyorum" dedi. Bugüne kadar yapamadığı çok fazla şey olduğunu dile getiren Akyıldız, "Sahneye çıkarken, kısa bir elbise giymek istiyorum. Herkesin yaptığı gibi normal mağazalardan alışveriş yapabilmek istiyorum. Sokağa çıkarken, rahatça şortla dolaşabilmek istiyorum. Mesela spor yapabilmek istiyorum. Koşmak istiyorum. Bunları yapamıyordum. Özellikle spor yaparken, çok zorlanıyordum. Umarım, bunları yapabileceğim" diye konuştu. 
'İŞTAHINA HAKİM OLAMIYORDU'
Bengi Akyıldız ise kızı Seray'ın, 3 kilo 300 gram doğduğunu belirterek, "Çok iştahlı bir bebek olduğu için yemeden dolayı sürekli kilosu arttı. Yaşıtlarından kiloluydu. Her zaman normal kilonun üzerindeydi" dedi. Seray'ın endokrin açısından sorunu olmadığını, kilosunun tamamen iştaha bağlı olduğunu aktaran Bengi Akyıldız, "İştahına hakim olamıyordu. Tabi çocukken çok farkında değildi; ama ileri yaşlarda rahatsız olmaya başladı. Kilo vermek için her yolu denedi. Diyet, spor yaptı; ama başaramayınca ameliyata karar verdi" diye konuştu.
'SERAY EN GENÇ HASTALARDAN BİRİ'
Tüp mide ameliyatını gerçekleştiren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Mehmet Tahir Oruç, Seray'ın en genç hastalarından biri olduğunu söyledi. Tüp mide ameliyatlarının 18 ile 65 yaş arasında güvenli olarak yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Oruç, "18 yaş grubu altındakileri hastaları ise bireysel olarak tek tek değerlendiriyoruz. Eğer ameliyat sonrası diyete uyabileceğine ve bu ameliyat sonrasını düzenli sürdüreceğine kanaat getirirsek bu hastaları ameliyat ediyoruz. Dünya literatüründe de 14- 18 yaş grubu arasındaki hastaların bu şekilde değerlendirilerek ameliyat edilebileceği söyleniyor" dedi.
1 YIL SONRA FAZLA KİLOLARIN YÜZDE 70'İ KAYBEDİLİYOR
​Bu tip ameliyatlardan sonra ilk birkaç ay içinde hastaların, hızla kilo kaybı yaşadığını vurgulayan Doç. Dr. Oruç, "Bu, belli bir beslenme düzeninde fazla kalori alamamaktan kaynaklanıyor ardından daha standart kilo kaybı sağlanıyor. 1 yıl içinde bu kilo kaybı düzenli olarak sürüyor. Hastalarımız 1 yılın sonunda fazla kilolarının yüzde 70'ini kaybetmiş oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!