Seramik sergisi üniversite kampüsünde

Güncelleme Tarihi:

Seramik sergisi üniversite kampüsünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 12:48

Türkiye’nin önemli seramik sanatçılarından Füreya Koral’ın, “Füreya Koral’ın Yaşayan Seramikleri” adlı sergisi 3 Mayıs’ta açılacak. Sanatseverler, sergiyi 24 Mayıs’a kadar gezebilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk kadın seramik sanatçısı Füreya Koral’ın eserleri bir vakıf üniversitesinin sanat galerisinde ziyaretçilerini bekliyor. “Füreya Koral’ın Yaşayan Seramikleri” İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi’nde (İKÜSAG) sergilenecek.

Çağdaş seramiğin Türkiye’de başlaması ve yaygınlaşmasında büyük rol oynayan sanatçının sergisinde, 20’ye yakın eser ziyaretçilerle buluşacak. Sanatında, soyuttan somuta uzanan ve Anadolu kültürüne ağırlık veren bir anlatımı tercih eden Koral, çalışmalarında seramik pano ve üç boyutlu eserlerin yanı sıra vazo, tabak gibi günlük yaşamda kullanılabilen ürünleri ortaya koyuyor. Sanatın, sanatçının hayatına karıştığı gibi halkın hayatına da karışması gerektiğine dikkat çeken Füreya Koral’ın eserlerinde seramik, sadece kullanım ve süs eşyası değil, toplumsal ifade aracı olan bir forma da dönüşüyor.

Haberin Devamı

3 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’te, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Ataköy yerleşkesinde bulunan İKÜSAG’da açılışı gerçekleşecek sergi, 24 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!