Şimşek: TÜFE sepetine müdahale olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Şimşek: TÜFE sepetine müdahale olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 17:00

Enflasyonun yükselmesinden ve dalgalanmasından sorumlu tutulan gıdanın enflasyon hesabındaki ağırlığının düşürülmesi tartışma yarattı. Ekonomi Bakanı Zeybekçi'nin gündeme getirdiği konu ile ilgili bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi,

Haberin Devamı

Son yıllarda enflasyonun yükselmesinden veya fazla dalgalanma-sından dolayı hep gıda ürünleri sorumlu tutuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun tüketici enflasyonu (TÜFE) hesaplarken kullandığı ürünler arasında en fazla ağırlık yüzde 24 ile gıdada.

BAKAN ZEYBEKÇİ AÇIKLADI

Ürünlerde mevsim etkileri, rekolte veya aracıların koydukları fiyatlar, gıda grubunda fiyatların oynak olmasına ve enflasyonun da artmasına neden oluyor. Bu konuyu gündemine alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tüketici enflasyonu (TÜFE) hesaplanmasında halen yüzde 24 civarında olan gıdanın ağırlığının yüzde 20’nin altına ineceğini açıkladı.

BİR MÜDAHALE OLMAYACAK
Bakan Zeybekçi'nin açıklamalarının medyaya yansımasından sonra bir açıklama da Başbakan Yardımcıs Şimşek'ten geldi. Şimşek, Twitter hesabı üzerinde paylaştığı mesajda "TÜFE sepetindeki ağırlıklar hanehalkı anketleri ile belirlenir.  Bir müdahale sözkonusu değildir, asla olmayacaktır" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!