Şenol Güneş'ten 3. yıldız açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneşten 3. yıldız açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 16:03

Beşiktaş'ın sahasında Napoli ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi B Grubu maçı öncesinde siyah beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş sakatlıklar, maç ve Şampiyonlar Ligi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi 4'üncü hafta B Grubunda Beşiktaş yarın Napoli ile karşılaşacak. Mücadele öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile siyah-beyazlı futbolculardan Adriano Correia basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Grupta üç maçları kaldığını hatırlatan Şenol Güneş, "İki maçta kendi sahamızda. İkisi de zor olacak. Bugüne kadar üç maçta oyun ve skor sonucunun tahlilini yaparsak iki maçı ilk iki maçı kazanmaya yakındık. Ama zor olan üçüncü maçı kazandık. İki maç daha zor olacak. Napoli, grupta en pozitif oynayan takımlardan biri. Kendi sahalarında ve deplasmanda çok olumlu bir takım. Ne olursa olsun aynı oyun formatıyla oynamaya çalışan bir takım. Futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir takım. Deplasmandaki maçta olumlu yaptıklarımızda vardı ama eksiklerimizde vardı. Dikkatli olmamız lazım. Zor maç olacak. Bu zorlukları biliyoruz. Elimizde bulunan arkadaşların aramızdan ayrılması üzüntü verici. Aras bir süre aramızda olamayacak. Necip'in durumuna göre bakacağız. Gökhan İnler, Oğuzhan ve Atiba dün idmana katıldılar. Sakatlıkları uzun süren Gökhan İnler ve Oğuzhan vardı. Dün normal idman yaptılar. Atiba'nın geçen hafta olan rahatsızlığı daha iyi durumda. Tekrar bakacağız. Aynı futbolu oynamaya çalışan, tüm değerlerini sahaya yansıtan bir takım olmak istiyoruz. Maç bittiğinde güzel futbol oynayan, 3 puanı hedefleyen takım olmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"SEYİRCİLERİN ZEVK ALDIĞI BİR TAKIM OLMAK İSTİYORUZ"
Beşiktaş'taki sakatlıklar hakkında konuşan Şenol Güneş, "Aras bir süre aramızda olmayacak. Caner, Talisca olmayacak. Ömer listede yok. Necip'i de sakatlık durumuna göre değerlendireceğiz. 16 oyuncu ile sahaya çıkmış olacağız. Bunların dışında Gökhan, Oğuzhan, Atiba dün itibariyle idmana katıldılar. Sakatlıkları uzun süren Gökhan İnler ve Oğuzhan var. Onlar normal idman yaptılar. Atiba da geçen hafta olan rahatsızlığı itibariyle bugün daha iyi durumda. Kadromuzun durumu bu. Şartlar ne olursa olsun biz de aynı futbolu oynamaya çalışan bir takım olmak istiyoruz. Maç bittiğinde skorun ne olacağını bilmiyoruz. Biz seyircilerin zevk aldığı ve 3 puanı hedefleyen bir takım olmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ELİMİZDEKİ TÜM OYUNCULARI KULLANIP EN İYİ 11'İ ÇIKARMAK İSTİYORUZ"
Futbolda değişikliklerin her zaman olduğunu, beklenmedik bir sakatlık olabileceğini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Elimizdeki tüm oyuncuları kullanmak istiyoruz ve en iyi 11'i çıkarmak istiyoruz. Rakibin duruma göre en iyi 11'i çıkarmaya çalışıyoruz. Savunmayı ve hücumu düşünen bir takım olmalıyız. Bunu en iyi yapanlardan bir tanesi Napoli. Napoli'nin zaafı geride beklenmeyen hatalar yapması. Bunu ilk maçta kullandık. Sürekli geride kalarak değil, rakibi oynatmamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"GÖKHAN VE OĞUZHAN'IN SAKATLIK RİSKİ ŞU AN GÖRÜNMÜYOR"
Siyah-beyazlı oyunculardan Gökhan İnler ve Oğuzhan Özyakup'un durumlarına da değinin Şenol Güneş, şöyle konuştu: "Akhisar maçında kırık vardı Gökhan İnler'in. Oynayabileceğini düşünerek Gökhan'ı, Oğuzhan'ı sahaya sürdük. Hem verim olmadı hem de geriye gitti. Hatalarımızdan birisi sayılabilir bu. Galatasaray maçında da kısmen ağrıları vardı. Yüzde yüz oynayacaksa oyuncu zaten oynuyor. Riski varsa oynatmak doğru değil. Hem Gökhan hem de Oğuzhan'ın sakatlık riski şu an görünmüyor. Gökhan ve Oğuzhan yüzde yüz antrenman temposunda çalışmadı ama fizik olarak sıkıntıları yok gibi görünüyor. Bir talihsizliğimiz de 6 orta sahamızdan 1 tane orta saha kaldı. Beklenmeyen şeyler olabiliyor. Biz Gökhan'ı oradaki maçta da koyduk ama hazır değildi. Gökhan düşündüğümüz seviyenin altındaydı ama bugün daha iyi durumda."

Haberin Devamı

"KAYBETMEMEK ÖNEMLİ"
Taraftarlara bir şey söylemenin gerek olmadığını, düşüncelerinden daha fazlasını gösterdiklerini ifade eden Güneş, " Olumsuzluklar olmasın yeter. Onlara zarar getirecek bir iltifa bırakmasınlar. Uluslararası güzelliklerimizi sunsunlar. Bunlara devam etsinler. Onlar bizden daha iyi yaşayıp, ne yapacaklarını biliyorlar. Saha içerisinde oynadığımız oyun, taraftarımızı coşturup bu da sahaya yansıyınca daha güzel bir oyun çıkıyor. Öyle bir gruptayız ki aldığımız iyi sonuçlar bile sizi garantiye götürmüyor. Kazansak da her şey bitmeyecek. Kazanmamız halinde çok büyük bir avantajımız olacaktır. Bizim sadece Kiev maçındaki 2 puan üzüntü verici. Uzun vadeli bakmaya gerek yok. En iyi futbolumuzu oynayıp, bütün Türkiye'deki futbolseverlerin beğendiği bir futbol oynayalım ve kazanalım ama kaybetmemek de önemlidir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"NAPOLİ'NİN BİZİM İÇİN DE TÜRK FUTBOLSEVELER İÇİN DE DERS OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Şampiyonlar Ligi 4'üncü hafta B Grubunda yarın karşılaşacakları Napoli ile ilgili de konuşan Şenol Güneş, "Defanstaki oyuncuları topu oyuna iyi sokuyorlar ama risk de alıyorlar. Bekleri iyi hücuma çıkıyor. Bunu uyum olarak iyi yapıyorlar. İlerideki oyuncuları teknik. İki tarafın artı eksileri var. Hücumu ve defansı iyi yapan bir orta sahası var. Bütün bu planları sahada göreceğiz ama bizim de iyi oyuncularımız var. Önemli olan maçın taktik anlayışı kadar direncin bozulmadan devam etmesi. Daha çok pozisyon üreten ve daha az pozisyon veren takım olmak istiyoruz. Yarın oynayacağımız rakip bizim için de Türk futbolseveler için de ders olacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİRMİŞ TAKIM, HALA LİGİ DÜŞÜNÜYORSA KÜÇÜK DÜŞÜNÜYOR DEMEKTİR"
"Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamak mı yoksa lig şampiyonluğunu mu tercih edersiniz?" sorusuna Güneş şöyle cevap verdi: "Ben güneşi seviyorum. Yıldızlar da önemlidir. Yıldızlara bakmayın, ligle ilgili bir şey konuşmak istemiyorum. Şampiyonlar Ligi'ne girmiş takım, hala ligi düşünüyorsa küçük düşünüyor demektir. Bunu doğru değil. Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi de dahil yarışabilecek bir takım olmalısınız. Dersler çıkararak sizi daha iyi bir yere getirmeli maçlar. Lige ağırlık vermeden geçmiyoruz ama şu an Şampiyonlar Ligi maçımız var, lütfen. Önce Milli Takım, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye ligi. Ben sıralamaya öyle bakıyorum" cevabını verdi.

ADRIANO CORREIA: TARAFTARLARIMIZIN DA DESTEĞİYLE KAZANMAK İSTİYORUZ
Siyah-beyazlı futbolcu Adriano Correia ise "Yarınki maç çok zor olacak. Kaliteli oyuncular kaybettik. Yarın hocamızın şans vereceği oyunculara büyük sorumluluk düşüyor. Sahada olanların yüzde yüzünü göstermesi gerekiyor. Onları motive etmek için yokluklarını aratmamaya çalışacağız. Napoli maçında hedefimiz 3 puan. Eğer galibiyetle ayrılırsak gruptaki durumumuz biraz daha şekillenecek. Önümüz açılacak" dedi.

"TARAFTARIMIZIN DA YARDIMIYLA YARIN GALİP AYRILMAK İSTİYORUZ"
Napoli ile oynanan ilk maçta uzun zaman sonra ön tarafta oynadığına dikkat çeken Adriano, "Bu durum gol atmayı kolaylaştırıyor. Yarın Napoli de istekli olacak. 3 puan için gelecekler buraya. Yakından tanıdığımız bir takım. Biz de elimizden geleni göstereceğiz yarın. Taraftarımızın da yardımıyla yarın galip ayrılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"CANER'İN YOKLUĞU ARATMAMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"
Caner Erkin'in sakatlığı ile ilgili olarak ise "Takım için çok büyük bir sakatlık. Tam birbirimizi anlayama başladığımız sırada böyle bir sakatlık oldu. İyi gidiyorduk, ligin geri kalanında Tosic ve ben elimizde geleni yapacağız. Caner'in yokluğu aratmamak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!