“Sennur Sezer Emek - Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” 2017 Yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

“Sennur Sezer Emek - Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” 2017 Yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 15:26

“Sennur Sezer Emek - Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” 2017 Yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

İstanbul, 7 Haziran (DHA) - Gıda-İş Sendikası'nın Şair-Yazar Sennur Sezer’in anısını yaşatmayı hedefleyerek düzenlediği “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” 2017 Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada, yarışma, iş cinayetlerinin kitlesel ölümlere vardığı, grevlerin yasaklandığı, işçi sınıfının haklarının ağır saldırı altında olduğu koşullarda işçilerin kendi mücadele ve direniş öykülerini yazmaları için düzenlendi. Açıklamada emeği ile geçinenlerin, alın teri dökenlerin, elleri nasır bağlayanların umutlarını, mücadele deneyimlerini yazdıkları ve bundan sonrada yazacakları bir kanalı açan yarışmaya Türkiye’nin her coğrafyasından emekçilerin katıldığı vurgulandı.

Tüm başvuruların titizlikle değerlendirildiğine yer verilen açıklamada, “Sennur Sezer Emek - Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” 2017 Yarışması sonuçları şöyle açıklandı:

Öykü dalında birinciliği “Acı Bir Sözcüktür” isimli öyküsüyle Şeyma Koç; ikinciliği “Babamın Penceresi” isimli öyküsüyle Burhan Yeşilyurt; üçüncülüğü ise “Kan” isimli öyküsüyle yarışmaya katılan Sitem Şanlı kazandı. Ayrıca Anıl Can Uğuz “Hikmet ve Şöbiyet” isimli öyküsüyle mansiyon ödülü almaya değer görüldü. 

Şiir dalında; birinciliğe: Recep Karaman “Telaffuzun İntiharı” isimli şiiriyle, ikinciliğe: Gökhan Taner Günsan “Bu Şiir” isimli şiiriyle, üçüncülüğe: İ. Deniz Aslan “Bir Buluttu Kızımın Saçları” isimli şiiriyle layık görüldü. Şiirde, mansiyon ödülleri de şu isimlere verildi:

1. Mansiyon Narin Yükler’in “Mevsimlik Göç”, 2. Mansiyon İsmail Biçer’in “Yitik Dirim”, 3. Mansiyon Oya Özgün Özder’in “Kovuk”, 4. Mansiyon Felek Yılmaz’ın “Üçgeninde Kadın”, 5. Mansiyon “İ. Ulaş Aslanboğan’ın “Adını Koymadığım Şeyler Var”, 6. Mansiyon Nilgün Emren’nin “Yedinci Mühür”, 7. Mansiyon Serdar Çelik’in “Karanlığın ve Aydınlığın”.

Açıklamada, ödüllerin Sennur Sezer’in doğum yıldönümü olan, 12 Haziran 2017 Pazartesi günü, Cezayir Restaurant konferans salonunda düzenlenecek törenle sahiplerine verileceği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!