‘Seni seviyorum’ demek yeni sektör oldu maliyeti arttı

Güncelleme Tarihi:

‘Seni seviyorum’ demek yeni sektör oldu maliyeti arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

BiR sektör halini alan “14 Şubat Sevgililer Günü”nde, çılgınlığa varan sürprizler cep yakıyor. Sevgililer, yılda bir kez de olsa aşkının büyüklüğünü gösterme düşüncesiyle çiçekçilere ve hediyelik eşya mağazalarına koşuyor.

Haberin Devamı

“Seni seviyorum” demenin en eski yöntemlerinden biri  olan gül verme, küçümsenmeyecek bir mali yükü de getiriyor. Tek bir gülün fiyatı bile 5 liradan başlarken, 14 Şubat’ta bu fiyatın iki katını aşacağı belirtiliyor.
14 Şubat’ta sevgilisini evinden bir limuzin ile almak isteyenler saatine göre ortalama KDV hariç 600 lira ile bin 200 lira arasında kira bedeli ödeyecekler. İddialı hediyeler arasında yer alan tek taş pırlanta bir yüzüğün fiyatı ise taşın kırat cinsinden değerine göre bin dolar ile 30 bin dolar arasında değişiyor.
Çatısından gül döktürmek
Marjinal sürprizler arasında yer alan sevgilisinin evinin üzerine gökyüzünden kırmızı gül döktürmek için gerekli olan helikopterlerin bir saatlik kirası 800 ile bin Euro arasında değişiyor. Dökülecek olan kırmızı güllerin de ayrıca bir maliyeti bulunuyor.
Şehrin kalabalık caddelerinde bulunan bilboardlardan aşk ilanı yapmak isteyenler için ise bir adet bilboard’ın bir haftalık kirası 750 lira ile bin lira arasında değişiyor. “Sevgililer Günü”nde fark yaratmak isteyenler için daha birçok alternatif mevcut. Bu alternatiflerden, kişiye özel şarap yaptırmak, günün anlam ve önemine vurgu yapabilecek en iddialı hediyelerden bir diğeri.
Sevgiliye özel şarap
Kişiye özel yani sevgiliye özel, üzerinde sevilen kişinin adı ve fotoğrafı bulunan bir şarap, özel kutusuyla birlikte sipariş edildiğinde, kargo ücreti hariç toplam 60-150 lira arasında bir maliyetle satın alınabiliyor. İddialı ve unutulmaz bir başka sürpriz ise ilham gelmesini beklemeye de gerek kalmadan, “sevgili” için yazılmış, bestelenmiş hatta seslendirilmiş bir parça satın almak. Böyle bir parçayı almak isteyenler, bunu 600 liraya mal edebiliyor. Bu hediye de hiçbir rafta, hiç bir mağazada bulunmayacak gerçekten kişiye özel bir armağan vermek isteyenler için farklı bir alternatif oluyor.

Haberin Devamı

Sevgiyi bozup yeniden yapmak

“SEVGİLİLER Günü”ne özel değişik hediyelerden biri de kişiye özel yazılmış üzerinde “sevgili”nin ismi ile fotoğrafı bulunan ve o kişiyi anlatan özel bir kitap. Bu özel kitabın sayfa sayısını, kapağını ve içeriğini tamamen kişiye özel yapmanın maliyeti ise 39 lira ile 50 lira arasında değişiyor. Kişiye özel yaptırılabilecek hediyelerden büyüklüğüne göre fiyatı değişen yap-bozlar (puzzle) vatandaşlara 45 lira ile 150 lira arasında, üzerinde isim yazılı olan kişiye özel dikilmiş gömlekler ise 150 lira ile 200 lira arasında bir ücrete mal oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!