Seni ‘çılgın’ seni...

Güncelleme Tarihi:

Seni ‘çılgın’ seni...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:56

Eurolig play-off serisinde Fenerbahçe, Panathinaikos’u 3-0’la geçip ‘Final Four’a yükselirken Yunan ekibinin başkanı Dimitris Giannakopoulos sahadaki oyunculardan rol çaldı! Atina’daki maçta salonda sigara içen, İstanbul’daki yenilgi sonrası ceza olarak takımı otobüsle evine gönderen ‘çılgın’ başkanın başka vukuatı var mı, mercek altına aldık...

Haberin Devamı

Fenerbahçe futbolda bu sezon da taraftarını üzse de basketbolda ‘tarihi’ başarılara imza atmayı sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, THY Eurolig play-off serisinde eşleştiği Panathinakos’u, ilk ikisi Atina’da olmak üzere 3-0’la geçerek adını üst üste üçüncü kez ‘Final Four’a yazdırdı. Bu üç maç sırasında Željko Obradoviç yönetimindeki takımın ortaya koyduğu oyunun yanı sıra Yunan takımının başkanı Dimitris Giannakopoulos’un varlığı da konuştuğumuz konular arasındaydı. Maçlar esnasında olduğu kadar üçüncü randevu sonrası verdiği kararlarla da ‘çizgi dışı’ bir portre çizen genç başkan (ki aynı zamanda kulübün sahibi) kimine göre ‘şımarık’, kimine göre ‘sokak kültürürüyle yoğrulmuş’, kimine göre ‘fanatik’, kimine göre de ‘çılgın’ davranışlar sergileyen biriydi.

Haberin Devamı

Peki gerçekte Giannakopoulos nasıl biriydi? Anlatmaya çalışayım, siz karar verin. Genç başkan Fenerbahçe’yle oynanan Atina’daki iki maçta sosyal medya hesabından taraftarlara “Cips yiyecekler, selfie çekecekler maça gelmesin. Kanının son damlasına kadar savaşacaklar maça gelsin” tarzı fanatik mesajlar yolladı. Saha kenarında da yasak masak dinlemeden aralıksız sigara içti. Bir ara da hakeme “Kaç para aldın” diye sordu. İstanbul’daki son maçtan sonra ise her biri milyonlarca dolar eden oyuncuları bir saatlik uçak yolculuğu yerine 15 saatlik otobüs yolculuğu ile Atina’ya getirtip cezalandırdı.
Ama bunlar bence devede kulak. Biraz daha anlatayım: Yunanistan’ın en zengin ailelerinden biridir Giannakopoulos’lar. 43 yaşındaki Dimitris, babası Pavlos ve amcası Thanasis’ten 2012’de Panathinaikos’un basketbol kulübü başkanlığının yanı sıra ülkenin en büyük ilaç firması olan VİANEX’in de yönetimini devraldı.

İoanna Marosuli’yle evli ve iki çocuk babası olan Dimitris Giannakopoulos başarılı bir işadamı. Kısa sürede Çin, Japonya, Kore pazarlarına girdi. VİANEX, ülkedeki büyük ekonomik krize rağmen sürekli büyüdü ve yılda yaklaşık 250 milyon euro’luk satış gerçekleştirdi. İş dünyasındaki performansı nedeniyle pek çok ödül aldı.

Sayısız hayır işine imza attı. Hastanelere, kimsesiz çocuklar, özürlüler ya da yaşlılar için çalışan sivil toplum örgütlerine cömert bağışlarda bulundu. Yakın bir zaman önce de Yunan Polis Teşkilatı’na 10 adet motosiklet hediye etti.

Haberin Devamı

Seni ‘çılgın’ seni...

Fenerbahçe, Pana’yı 3-0’la geçerek ‘Final Four’da Real Madrid’le eşleşti. 

 

Takım yenilince çıldırıyor!

Panathinaikos’un başına geldiğinde babası ve amcasının müsrifliklerine son verdi. 13 yıldır takımı başarıdan başarıya taşıyan Obradoviç’le yolları ayırdı. Ardından da ‘Yoncalar’ın bütçesine çekidüzen verdi. Futbol cephesinde başkanlığı sadece iki yıl sürdü. ‘İcraatı’ yüzünden Yunan Futbol Federasyonu Yeşil-Beyazlılara ceza üstüne ceza yağdırınca, başkanlık koltuğunu yakın bir arkadaşına devretti. Ancak Dimitris takımın hâlâ büyük patronu.
Neler mi yaptı? İşte birkaç örnek:

 

-- Olympiakos’a karşı kaybedilen bir derbiden sonra soyunma odasına gidip Panathinaikos’un o dönemki koçu Lefteris Subodiç’le oyuncu Dino Radja’yı dövdü.
-- Korumaları ile birlikte aleyhinde haberler yazan gazzetta.gr sitesinin ofisini bastı. Çalışanları ve ailelerini tehdit etti.
-- Atina’da CSKA Moskova’ya karşı alınan bir yenilgiden sonra hakemlerin odasını bastı. Türk hakem Recep Ankaralı’ya bir mum fırlatıp “Seni öldüreceğim. Yunanistan’dan canlı çıkamayacaksın. Yemin ediyorum, seni ve aileni öldüreceğim” dedi. Bu hareketinden dolayı 150 bin euro ceza aldı.
Kimilerine göre, bu öfkenin, bu şiddetin arkasında, babası ile amcasının döneminde altı kez Eurolig şampiyonu olan Panathinaikos’un, onun döneminde aynı başarıyı gösterememesi yatıyor.

Haberin Devamı

Seni ‘çılgın’ seni...

Dimitris Giannakopoulos aynı zamanda medya patronudur. CNN Greece ve Newsbomb haber siteleri ile ‘Prasini’ (Yeşil) adlı bir spor gazetesinin sahibidir. Siyasete sık karışır. 2015’te Aleksis Çipras seçimleri kazanıp hükümet kuracağı dönem, kendisine yakın bir siyasetçinin kabineye girmesi için baskı yaptığı iddia edildi. İstediği olmayınca bazı bakanların cep telefonlarına “Yılbaşına kadar sizi devirmezsem bana da Giannakopoulos demesinler” mesajı yolladığı ileri sürüldü. Fransa’daki ilk tur seçimleri sonrası Marine Le Pen için sosyal medya hesabında “Trump’tan sonra şimdi de Le Pen seçeneği var. Gezegenimizin bir şansı daha olduğu görülüyor” diye yazdı.

Haberin Devamı

Bakana tazminat davası

Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ekim 2015’te parlamentodaki bir konuşmasında Giannakopoulos’a değinirken “Bu beyefendiler, Mikonos Adası’ndaki partilerde ceplerinde kokain ile yakaladıklarında, serbest bırakılmaları için babalarının polis karakolunu aradıkları dönemlerin bittiğini idrak etmelidirler” demişti.

Bu iddia üzerine Giannakopoulos, 10 milyon euro tazminat davası açacağını söylemişti. Sonrasında ne oldu bilmiyorum.

BAKMADAN GEÇME!