Şengül Yavuz, 'Çivi ve Tellerin Dansı’ sergisinde

Güncelleme Tarihi:

Şengül Yavuz, Çivi ve Tellerin Dansı’ sergisinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 11:49

Şengül Yavuz, 'Çivi ve Tellerin Dansı’ sergisinde

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) – Şengül Yavuz, usta öğretici Şennur Doğan ve 24 öğrencinin örgü teknikleri kullanarak hazırladığı ve 80 eserin yer aldığı, ‘Çivi ve Tellerin Dansı’ isimli Filografi sergisini ziyaret etti.

Ortahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki ortaklaşa düzenlediği sergiyi gezen Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, belli örgü teknikleriyle yapılan hat yazıları, simetrik desenler, portreler, manzaralar, çiçekler ve panolar haline getirilen eserleri tek tek inceleyerek, usta öğretici Şennur Doğan’ dan bilgi aldı. Sergideki eserleri hazırlayan ve sergiyi gezen öğrencilerle de sohbet eden Yavuz, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti ve kutladı. Şengül Yavuz ve salondakiler, ardından da uygulamalı olarak filografi çalışması yaptı.

Osmanlı döneminin el sanatlarından, çivi ve tel kullanılarak yapılan filografi sanatı, çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görünüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanıyor. Filografi, tasarlanmış bir motifin veya desenin ahşap malzeme üzerinde çivi ile çakılıp arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek farklı motif veya desenlerin ortaya çıkarılması ile oluşturuluyor.

Sergi 13 Şubat 2017 tarihine kadar İl Kültür Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde sergilenmeye devam edecek.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!