Senetteki imza avukatın eli ürünü

Güncelleme Tarihi:

Senetteki imza avukatın eli ürünü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2010 00:00

CHP’nin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk iddiaları yeni bir boyut kazandı. Gazeteport internet sitesinde yayınlanan habere göre, son olarak Kayseri Başsavcılığı’nın açıklamasına konu olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin borçlu gösterildiği 10 milyon liralık sahte senedin tahsil edildiği iddia edildi.

Belediye adına rüşvet topladığı ileri sürülen Hacı Ali Hamurcu’nun, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’e yaptığı ihbarla, Ergenekon örgütüne para aktaracağı iddiasıyla tutuklanan eski Avukatı Yusuf Erikel’in evi ve bürosunda arama yapıldı. Aramalarda bulunan belgelerden biri de Hacı Ali Hamurcu’nun Özhaseki adına topladığı rüşvet paralarına karşı teminat olarak aldığı ileri sürülen 10 milyon TL’lik senetti. Özhaseki’nin sahte olduğunu söylediği ve savcılığa şikâyette bulunduğu bu senedin Ergenekon tutuklusu Yusuf Erikel’in elinden çıktığı iddia edildi.
Özhaseki ile görüşen Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, dün köşesinde bilirkişi raporunu yayınladı ve şöyle yazdı: “Başkan Özhaseki ‘Böyle bir tahsilat yok. Öyle olsa senet bizde olurdu, neden onlarda çıktı’ diye sordu ve Emniyet Kriminal’in ‘Senetteki imza Avukat Yusuf Erikel’in eli ürünü’ raporu verdiğini açıkladı. Özhaseki, ‘Bana senetle şantaj yapanlar Erikel ile Ali Durmuş Özoğlu’ydu. İkisi de Ergenekon sanığı. Bunların üzerine gidilirse Ergenekon’un Kayseri’deki komplosu ortaya çıkar’ diye devam etti.”

‘İstifa’ ettirecek belgeyi açıklayacağım

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi istifaya zorlayacak nitelikle bir belgeyi bugün açıklayacağını söyledi. Kulkuloğlu, “Çok net belgeler açıklayacağım, hiç kıvıracağı yer olmayacak. Tefecilikle ilgili bir dosya bu. Belediyeden tefecilerin hesaplarına gönderilen paralar var. İstifa etmek zorunda kalacak. Cumhurbaşkanı ne yapacak merak ediyorum. Kefaletin bir bedeli olur” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!