Sendikalardan "Yeni Asır’a Saldırı" Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sendikalardan Yeni Asır’a Saldırı Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 13:09

YENİ ASIR GAZETESİ'NE HALK EVLERİ TARAFINDAN YAPILAN YUMURTALI VE BOYALI SALDIRININ ARDINDAN, GAZETENİN YAYIN YÖNETMENİ TARAFINDAN OLAYLARIN SORUMLUSU GÖSTERİLEN DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİSİ MEMİŞ SARI'YA BAZI İŞÇİ SENDİKALARI SAHİP ÇIKTI.

Yeni Asır Gazetesi’ne halk evleri tarafından yapılan yumurtalı ve boyalı saldırının ardından, gazetenin yayın yönetmeni tarafından olayların sorumlusu gösterilen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’ya bazı işçi sendikaları sahip çıktı.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın İzmir’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Yeni Asır ve bazı gazetelerin yayın politikalarını eleştirmişti. Sarı’nın bu konuşmasınından saatler sonra ise halk evleri üyesi bazı kişiler, Yeni Asır Gazetesi’nin bulunduğu binaya gelerek yumurtalı ve boyalı saldırı da bulundu. Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’nın olayların sorumlusunun Memiş Sarı olduğunu ifade eden açıklamalarından ardından dört işçi sendikası, ortak bir basın açıklaması yaparak kameraların karşısına geçti.
Dört sendika adına konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Alkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’ya sahip çıktı. Alkan, Sarı’nın demokratik hakkını kullandığını ifade ederek, "DİSK Ege Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı demokratik eleştiri hakkını kullanarak, İzmir’de yayın yapan Yeni Asır Gazetesini eleştirmiştir. Sadece demokratik eleştiri hakkını kullanan ve gerçeklerin saptırılmasına karşı duruş gösteren Memiş arkadaşımız, Yeni Asır Gazetesinde ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı tarafından yazılan yazılarda açıkça hedef gösterilmektedir. Bölge temsilcimizin gazetenin manşetinden hedef gösterilmesi nedeniyle, bölge temsilcimize yönelecek herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu Yeni Asır Gazetesi ve onun Genel Yayın Yönetmeni olacaktır. Buradan ifade ediyoruz ki; İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri olarak, Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı’nın arkasındayız. Temsilcimizin hedef gösterilmesini protesto ediyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!