Sendikalardan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Sendikalardan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 00:00

Haberin Devamı

Eğitim-Bir-Sen: ÖSYM açıklamasına itibar edin

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, öğrencilerin ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya itibar etmesi ve herhangi bir endişeye düşmeden tercihlerini huzurlu bir şekilde yapması gerektiğini belirtti.
Özer, yaptığı yazılı açıklamada, LYS puanlarının yanlış hesaplandığına ilişkin iddialar bulunduğunu hatırlatarak, binlerce öğrenci ve aileyi ilgilendiren bu tür konular hakkında açıklama yaparken çok dikkatli olmak gerektiğini ifade etti. Özer, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:
“Yanlış varsa mutlaka üzerine gidilmeli ve düzeltilmelidir. Ancak yanlış bilgi içeren açıklamalarla öğrencileri ve aileleri tedirgin etmek doğru değildir. Zira ÖSYM yaptığı açıklamada, 'LYS puanlarının yanlış hesaplandığı' iddialarının yer aldığı haberler üzerine sınav sonuçlarının yeniden incelendiğini, inceleme sonucunda puan ve başarı sırası hesaplamalarında herhangi bir hata bulunmadığının belirlendiğini bildirdi. Öğrencilerimiz de ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya itibar etmeli ve herhangi bir endişeye düşmeden tercihlerini huzurlu bir şekilde yapmalıdır. ÖSYM de bu tür haberlerin oluşmaması için çok daha dikkatli olmalıdır.”
 
Normu boş olan kurumlar açıklanmalı
 
Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, il içi yer değiştirmelerinde normları boş olan kurumların ilan edilmesi konusunda kılavuzda herhangi bir açıklama yapılmadığı için çok sayıda Milli Eğitim Müdürlüklerince normu boş olan kurumların ilan edilmediğine işaret ederek, şunları kaydetti:
 “Bir kısım öğretmenin direk veya dolaylı yollardan boş olan kurumları öğrenip ona göre bilerek tayin istemesine karşılık, birçok öğretmenin boş yerleri öğrenemediği için tayin isteyememesi veya boş yerleri öğrenemeden rastgele tayin istemesi büyük bir haksızlığa sebebiyet vermeyecek midir? Bazı illerimizin boş normu olan kurumları ilan ettiği gibi tüm il Milli Eğitim Müdürlükleri de hiç vakit geçirmeden normu boş olan kurumları ilan etmelidir. Aksi takdirde Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri şaibe altında kalmaktan kurtulamayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından verilecek bir talimat ile normu boş olan kurumlar açıklanarak öğretmenlerin sıkıntıları giderilmelidir.”
 
 Eğitim-İş: Kılavuzun bazı hükümleri
 
 Eğitim-İş'ten yapılan açıklamada, 2012 yılı öğretmenlerin il içi yer değiştirme kılavuzunun bazı hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açıldığı belirtilerek, kılavuzun “İl içi isteğe bağlı yer değiştirmesi yapılan öğretmenler, iller arasında yer değiştirmeye başvuruda bulunamaz” hükmünün iptalinin istendiği ifade edildi.
 Klavuzdaki, üç yıllık çalışma süresinin hesabında “15 Eylül” tarihinin esas alınmasına ilişkin hükmün de iptalinin istendiğine işaret edilerek, kılavuzun 4. maddesine göre, 632 sayılı KHK'nin yürürlüğe girmesinden önce KPSS sonucuna göre atanan öğretmenlerin önemli bir bölümünün yer değiştirme isteğinde bulunamayacağı vurgulandı.
 Başvuruda, atamalarda en fazla 5 eğitim kurumunun tercih edilebileceğine ilişkin hükme de itiraz edildiği kaydedildi.
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!