Sendikadan tepki

Güncelleme Tarihi:

Sendikadan tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 16:45

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası (ESM), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturma kapsamında açığa alınan 3’ü Ankara’dan toplam 11 üyesi için basın açıklaması yaptı. 

Haberin Devamı

ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu’nun yaptığı açıklamada özetle, şu ifadelere yer verildi:
“15 Temmuz öncesi ESM olarak üyelerimize dönük açığa almalar ya da üyelerimizin örgütlenmesini engellemeye yönelik baskılar devam ediyordu. Bu korku ve baskı ortamı, 15 Temmuz sonrası OHAL ile ete kemiğe büründü. FETÖ kapsamında darbeye bulaştığı iddia edilen kamu çalışanlarının açığa alınma süreci, cadı avına dönüştürülmeye başlanmıştır. Bu kapsamda ESM’ye üye 4’ü Diyarbakır, 3’ü Ankara ve Kocaeli, Samsun, Van, Manisa’dan 1’er kişi olmak üzere toplam 11 kişi açığa alınmıştır. Darbe girişimi öncesi muhbir vatandaşın ihbarı ile üyemiz ‘solcu terörist’, 15 Temmuz sonrası da ‘Fetocu terörist’ olabiliyor. İkisinde de açığa alınıyor. ESM üyelerinin, darbeci bir yapı ile anılıp, açığa alınmaları kabul edilemez bir durum. Açığa alınan üyelerimizin durumlarının ivedi olarak gözden geçirilmesini ve işlerine bir an önce iade edilmelerini talep ediyoruz.” 

Haberin Devamı

SOMUT BİR GEREKÇE GÖSTERMEDİLER

Öte yandan şubat ayında gerekçe gösterilmeden açığa alındıktan 3 ay sonra geri döndüğü görevinden, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 5 Ağustos 2016 tarihinde yeniden açığa alınan MTA’da çalışan konservasyon teknikeri Volkan Sevinç de, şunları söyledi:
“Şubat ayında sol terör örgütüyle ilişkili olduğum öne sürülerek görevden alındım ama tebligatta somut bir gerekçe göstermediler. 3 ay sonra geri döndüğümde iş ve mesleki tanımımla hiç alakası olmayan başka bir daireye gönderdiler. Cuma günü de FETÖ örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tekrar açığa alındım. Hukuki olarak bu süreci nasıl takip edeceğimiz muamma.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!