Sendikadan suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Sendikadan suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 16:58

Türk Eğitim- Sen, okullardaki müdür ve müdür yardımcılarının atanmasıyla ilgili Danıştay kararlarının uygulanmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, suç duyurusu öncesi yaklaşık 20 kişilik bir grupla Antalya Adalet Sarayı'nın önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Seçme, 10 Haziran 2014 Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında yönetici görevlendirilmesine yönelik yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle Türk Eğitim Sen'in dava açtığını hatırlattı.

Danıştay'ın da yönetmeliğin yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar başlıklı maddesinin bazı fıkralarıyla ilgili olarak itirazın kabulünü karar verdiğini açıklayan Bünyamin Seçme, kararın 23 Haziran'da sendikanın genel merkezine tebliğ edildiğini bildirdi. Seçme, "Yargı kararının davalı idareye tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde uygulanması zorunludur. Ancak idarenin hukuka aykırı şekilde Danıştay kararlarını uygulamamakta ısrar etmesi üzerine yönetici arkadaşlarımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermek için yurt genelinde suç duyurularına başladık. Antalya'da da temel kanunun uygulanmaya başlanmasından sonra yaşanan süreçte iktidar yanlısı sendikanın üyesi olmayan neredeyse tüm müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görevleri sonlandırıldı. Bu haksız ve hukuksuz uygulamayı yapanlar liyakatı, başarı ve emeği hiçe saymışlardır. Kadroyu kayırmaya devam etmişler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Antalya'da 1550'nin üzerinde okulun bulunduğunu belirten Sendika Başkanı Bünyamin Seçme, bu okullarda görevli 492 müdürün görevden alındığını söyledi. Ayrıca bine yakın da müdür yardımcısının sorgusuz sualsiz 'süresi doldu' diye görevden alındığını iddia eden Seçme, buna soruşturmayla alınanların dahil olmadığını söyledi.
Görevden alınanların yerine ise ilçelerden keyfi soruşturmalarla ya da okul müdürünün teklifiyle bir öğretmenin il merkezine müdür yapıldığını iddia eden Seçme, gerekirse bunları isim isim açıklayabileceğini öne sürdü. Bu yönetmeliğin merkezdeki müdür ve müdür yardımcılarının yerine il içinde yer değiştiremeyen öğretmenlerin müdür olarak atanması için de kullanıldığını savunan Seçme, "Eğer bu ülkede hukuk varsa, bu mahkeme kararları uygulayacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Antalya'da yaşanan bu haksız ve hukuksuz uygulamaların son bulup Danıştay kararının uygulanması için Antalya Valisi ile İl Milli Eğitim Müdürü'nü göreve davet ettiklerini anlatan Seçme, "Türk Eğitim Sen Antalya 1 ve 2 No'lu şubeleri olarak her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı dik duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Haksız ve hukuksuz şekilde görevden alınan müdür ve müdür yardımcılarının hangi sendikadan olurlarsa olsunlar, kamudaki okullarındaki görevlerine dönmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!