Sendikacılar maden şehitlerini unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Sendikacılar maden şehitlerini unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 13:09

Sendikacılar maden şehitlerini unutmadı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Soma ilçesindeki Soma Maden-İş Sendikası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle maden şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti, karanfil bıraktı.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasının ardından yaşamını yitiren 301 madenci 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde unutulmadı. Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret eden ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Türkiye Maden-İş Sendikası Ege Bölge Şube Başkanı Recep Satır, "13 Mayıs tarihinde meydana gelen üzücü maden faciasında hayatını kaybeden madenci arkadaşlarımızın acıları hala içimizden çıkmıyor. Bu arkadaşlarımız yerin yüzlerce metre altında devlet ekonomisine katkı sağlamak ve ailelerini geçindirmek için çalışıyordu. Bu üzücü kaza sonucunda bu arkadaşlarımızın bazıları hayatlarını kaybetti. Biz de sendika olarak 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde şehit madenci kardeşlerimizi kabirleri başında anmak için buraya geldik. Dualarımızı ettik" dedi.

Türkiye Maden-İş Sendikası Ege Bölge Şubesi ve Soma Şubesi yönetim kurulu üyeleri, şehitlik ziyaretinin ardından sendika binası önünde şehitler anısına lokma hayrı yaptı.

Şevket YILMAZ / SOMA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!