Sendika ve meslek örgütleri 10 Ekim'de Ankara'da olacak

Güncelleme Tarihi:

Sendika ve meslek örgütleri 10 Ekimde Ankarada olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 12:26

Aralarında, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin de olduğu bir dizi sendika ve meslek örgütü 10 Ekim’de Ankara’da bir araya gelecek. “Emek, Barış, Demokrasi’ adı ile düzenlenen mitinge bazı siyasi partilerin de destek vermeleri bekleniyor.

Haberin Devamı

Hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan miting 10 Ekim günü Ankara’da yapılacak. Mitingin düzenleyicileri arasında DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TTB (Türk Tabipleri Birliği) TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyor. "Emek Barış Demokrasi Mitingi” ile ilgili ilk çağrı geçtiğimiz 21 Eylül’de TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı,  DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ve TTB Genel Sekreteri Özden Şener’in de katıldığı toplantıda yapıldı.

Miting çağrıcılarının yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı: Kalıcı barış ve kardeşliğin tesisinin gerçek mimarı olabilecek bu vicdanı bir kez daha göreve çağırmak için 10 Ekim 2015 Cumartesi günü ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ şiarı ile Ankara’da bu ülkenin bütün demokrasi güçleri ile birlikte, yüreği barıştan yana atan herkesle birlikte Emek Barış Demokrasi mitingi düzenleyeceğiz.”

Haberin Devamı

DAHA BÜYÜK ACILAR YAŞANMASIN
KESK Dönem Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, ise geçtiğim miting ile ilgili yaptığı açıklamada “KESK olarak akıtılan kardeş kanının son bulması, daha büyük acılar yaşanmasının önüne geçilmesi için dün olduğu gibi bugün de görev ve sorumluluk almaya hazırız. Ankara’da bu ülkenin bütün demokrasi güçleri ile birlikte, yüreği barıştan yana atan herkesle birlikte Emek Barış Demokrasi mitingi düzenleyeceğiz” dedi.

Sendika ve meslek örgütleri 10 Ekimde Ankarada olacak

SİYASİ PARTİLER DE DESTEK VERİYOR

10 Ekim’de Ankara’da yapılacak mitinge HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılması bekleniyor. Mitingi organize eden sendika ve meslek örgütü temsilcileri, mitingei katılım için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede CHP Lideri mitinge destek vereceklerini belirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!