Sendika devreye girdi genelge geri çekildi

Güncelleme Tarihi:

Sendika devreye girdi genelge geri çekildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

Adalet Bakanlığı’na sınavla girerek görev yapan zabıt katiplerinin tekrar kurum içi sınava tabi tutulmasına tepki gösteren Büro Memur-Sen’in girişimleriyle genelge geri çekildi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı, 16 Nisan’da yayınladığı genelgeyle Adalet Komisyonlarında zabıt katibi unvanında görev yapan personelin klavye kullanımı yönünden sınava tabi tutulacağını, bu sınavda başarısız olanların üç ay sonra tekrar uygulama sınavına alınmaları ve neticesinde başarısız olanlar hakkında 657 sayılı yasanın 98. Maddesi gereğince değerlendirilmede bulunulmasını tüm komisyonlara bildirdi.
Personelin iş güvencesini ortadan kaldıracak olan Adalet Bakanlığı’nın bu genelgesinin ardından Büro Memur-Sen harekete geçti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, önce Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yla toplantıda bir araya geldi. Bakanlıkta çalışan personelin zamanında sınavla kuruma girdiğini belirten Yazgan, personelin hukuka aykırı olan bir sınava tabi tutulamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

İŞ GÜVENCESİNE SALDIRI

Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin iş güvencesine saldırı olarak niteleyen Yusuf Yazgan, genelgenin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.
Toplantının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le görüşerek Büro Memur-Sen’in taleplerini iletti. Yazgan’ın Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri İdris Maden ile birlikte Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem’i ziyaretinden sonra, Adalet Bakanlığı çalışanlarını sevindirici haber çıktı. Müsteşar Birol Erdem genelgenin geri çekileceğini belirterek konuyla ilgili bakanlık teşkilatlarına ve Cumhuriyet Başsavcılıklara resmi yazı gönderileceğini söyledi. Erdem, personelle ilgili konuların bundan sonra yetkili sendika ile yapılan kurum idari kurul toplantılarında ele alınacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!