"Senaryo konusunda seçici davranıyorum"

Güncelleme Tarihi:

Senaryo konusunda seçici davranıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 16:57

Yeşilçam’ın unutulmaz yüzlerinden olan Hülya Darcan, çok uzun süre ara verdiği oyunculuğa zaman zaman dizilerde rol alarak geri dönüş yapmıştı. Şimdilerde “Kalbim Seni Seçti” adlı dizide gördüğümüz Darcan, aynı zamanda Bergüzar Korel’in de annesi. Hülya Darcan, hakkında merak edilenleri Hürriyet Aile'ye anlattı.

Haberin Devamı

Kalbim Seni Seçti adlı dizide canlandırdığınız karakter müdahaleci bir anne. Gerçek yaşamınızda nasıldır çocuklarınızla aranızdaki bu ilişki?

İki tane yetişkin kızım var, ikisinin de kendi aileleri ve hayatları var. Onların hayatlarına müdahale etmeyi hiç düşünmedim. Belki de benim müdahale etmemi gerektirecek bir şey yapmadıkları içindir bu. Onlar artık kendilerinden, çocuklarından ve eşlerinden sorumlular. Küçükken elbette karışmışımdır çünkü buna mecbursunuz, disipline etmek, yola sokmak ve yetiştirmek adına.

Sanatçı dolu bir aile sizinki. Kızınız, damadınız bir araya gelince neler konuşulur genelde? Sinemadan çok bahseder misiniz?           

Halit asla başkaları için konuşmayı seven biri değil. Hep birlikte ortak bir konudan konuşur, yemek yeriz. Oğlunu alır, onunla ilgilenir. Bazen benim Halit’e sorumlarım oluyor tabii. Örneğin, Muhteşem Yüzyıl’da geçen bölümde bir mezar sahnesi vardı, çok beğenmiştim. Önemli mesajlar içeren bir sahneydi. “Evet, annem. Biz de çekerken çok beğendik, titiz davrandık” dedi. Bu kadar, sonra başka bir konuya geçtik. Kafamızı patlatamayız sürekli sinemadan bahsedip. Normal, herkes gibi sohbet ediyoruz.

Haberin Devamı

Eskiden sizi sinemalarda görüyorduk, şimdi ise dizilerde. Senaryo seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Çok seçici davranıyorum. Bizim jenerasyon çok zor şartlarda çalıştı. Eğer bir ismimiz varsa buna çok zor sahip olduk. Bir de ben işime evlenip çocuklarım olduktan sonra çok ara verdim. Para kazanmak herkes gibi benim için de önemli, para kazanmak için bu işi yapıyoruz. Benim için oynayacağım karakter, senaryo çok önemli ama zaman zaman da yanıldığımız da olmuyor değil. Ne kadar biliyoruz deseniz de yanılıyorsunuz.

Özellikle bir dizi bitince hemen yenisine başlamıyorum. Bir dizide oynadığım karakterin benzeri olmasın istiyorum, farklı karakterlerde seyircilerin karşısına çıkmaya dikkat ediyorum. Ben ters köşe rolleri seviyorum. Bu dizi bittikten sonra tekrar böyle bir karakter oynamak istemiyorum. O da daha farklı olmalı diye düşünüyorum.

Şu anda çok fazla dizi var. Daha revaçta olan kanallar, saatler vs. Bunlar da dikkat ettikleriniz arasında mı?

Haberin Devamı

Benim için önce senaryo çok önemli. Çünkü bu işin bir kuralı var. Doğru bir senaryo, doğru bir yönetmen ve castla harikalar yaratılır. Kanallar enteresan bir durumda şu anda. Her gün her şey değiştiği için çok kesin gözüyle de bakamıyorum açıkçası. Tabii ki kanalı da soruyorum ama oynayacağın rol ve senaryo her şeyden önce geliyor. Ayrıca kızım ve damadım da işin içinde olduğu için fikirlerini alıyorum.

RÖPORTAJIN DEVAMI HÜRRİYET AİLE'DE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!