Sen diye hep birilerine sokuldum ama hâlâ yoksun

Merhaba Güzin Abla, yıllardır sizi okurum. Yanılmıyorsam bu köşe rahmetli annenizindi sonra miras size geçti...

1980’li yıllarda daha henüz 18 yaşımda ona yazmıştım o zamanki sorunumu paylaşmıştım.

Bugün yine yazıyorum, o zaman annenizin tavsiyesini dinlemiştim. Yine konu aşktı. Bugün konu yine aynı. O zamanki ilk göz ağrımla şu veya bu nedenden dolayı evlenememiştim. Yaklaştığım her kadında onu aradım. Bulamadım. Bunun için de hep mutsuz oldum. Birçok evlilik geçirdim. Halen de evliyim. Halen de karımı aldatıyorum.

Bazen bu gizli ilişkileri yaşadığım zaman “Manyak mısın oğlum, evde gül gibi karın var; ne işin var buralarda?” diye de kendime kızıyorum. Varlıklı biriyim, çok şık otellerde günümü gün ediyorum. Yüksek geliri olan bir erkeğim.

Ama dedim ya eski bir göz ağrım vardı. Şimdi ise hep onun adaşlarıyla birlikte oluyorum. Hayatımda bazen aynı anda 5-6 kadın oluyor. Eşim benden 15 yaş küçüktür, aslında güzeldir de. Tam bir Türk kızı. Her şeyimle ilgilenir. Yolculuğa çıkarken valizimi hazırlar; o benim iş toplantısına gittiğimi sanır; oysa ben yine çapkınlığa gidiyorumdur. Bir gün eşim “Beni aldatıyorsan hiç değilse temiz kadınlarla aldat. Hastalık filan kapıp da bana bulaştırma.” dedi. “Yok canım sen de; ben kim, aldatmak kim?”diye gülümseyerek cevap verdim.

İşte bazen gerçekten bunları arkamda bırakmak istiyorum? Ama bırakamıyorum; eşim biraz fazla kilolu, acaba ondan mı aldatıyorum. Bense 75 kg, 1,82 boyunda yakışıklı biriyim ve bakımlı bir erkeğim... Hakkımda bir yorum yapmanızı bekliyorum.
RUMUZ: SEN YOKSUN

Annemin eski bir okuru olduğun için seni hoşgörüyle karşılamaya çalışıyorum, oğlum... Kendi yazdığın başlıktan da anlaşılacağı gibi, o ilk aşkına kavuşamamanın etkisi tüm yaşamını altüst etmiş. Gerçekten ondan sonra kimseleri sevememişsin, her önüne gelen kadında onu aramış, hatta sık sık sevgili değiştirerek sanki bir anlamda kadınlardan intikam almışsın.

Anneme yazdığın yazıyı keşke bulabilseydin, bana yollayabilseydin. Sanırım o genç kız seni istememiş ya da bir şekilde seni terk etmiş... Bu üzüntü seni bitirmiş...
Çok zengin de olsan, çok iyi bir mevkiin de olsa, sen o kıza takılıp kalmışsın. Onun adını taşıyan kızlarla beraber olma merakın bile bunu gösteriyor. Ama bütün bunlarda o masum eşinin ne günahı var? Biliyor musun, onun şişman olmasının da nedeni sen olmalısın. Mutsuz ve ilgisiz kalmış, düzenli cinsel hayatı olmayan bir kadının şişmanladığını tüm uzmanlar kabul ediyorlar. Üstelik eşin akıllı bir kız. Senin onu aldattığını anlıyor... Bu kolay mı?

Sevgili oğlum, gerçekten bütün bu saçma sapan ilişkilerini bir kenara bıraksan da, genç ve güzel karına dört elle sarılsan, eminim o da senin için daha bakımlı ve ince olmaya çalışacaktır... Düşün ki, sen genç yaşta bir hayal kırıklığı yaşadınsa, karının bunda hiçbir günahı yok. Ya bir gün dayanamayıp, seni terk ederse üzülmeyecek misin?
Yazarın Tüm Yazıları