‘Sen belediye başkanı mısın?’ deyip bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

‘Sen belediye başkanı mısın’ deyip bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 10:20

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’ne bağlı Altena kentinin Belediye Başkanı Dr. Andreas Hollstein (57), dün akşam bir dönercide bıçaklı saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

AŞIRI sağcı bir Alman olduğu sanılan saldırgan, dönerciye girer girmez başkana döndü ve “Sen belediye başkanı mısın?” diye seslendi. Alkollü olduğu bildirilen saldırgan daha sonra hakaret ettiği başkana, bıçakla saldırdı. Boynundan yaralanan başkan, hastaneye kaldırıldı. Başkanın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Saldırgan yakalandı.

Saldırıya tanık olan döner büfesinin sahibi Demir Abdullah, “Belediye başkanı döner ısmarladı. O sırada içeri giren bir kişi onun belediye başkanı olup olmadığını sordu. Belediye başkanı olduğunu öğrenince de bıçakladı” dedi.

BAŞBAKAN: SİYASİ MOTİFLİ OLABİLİR
KRV Başbakanı Armin Laschet, “Güvenlik güçleri saldırının siyasi motifli olduğundan hareket ediyor” dedi. Savcılık adam öldürmeye teşebbüsten soruşturma başlattı.
Saldırıya uğrayan Hollstein, Mayıs ayında Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından mültecilere yönelik çalışmasından dolayı ödüllendirilmişti. Hollstein, 18 bin nüfuslu Altena’da mültecilere yönelik önemli adımlar atılması ile ülke çapında tanınıyordu.

BAKMADAN GEÇME!