Semih Şentürk'ten Fatih Terim'e çağrı!

Güncelleme Tarihi:

Semih Şentürkten Fatih Terime çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 17:40

A Milli takım formasıyla 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'a 120 artı 2'nci dakikada attığı golle ay yıldızlıların maçı penaltılara, ardından çeyrek finale çıkmasını sağlayan Semih Şentürk, 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tekrar milli formayı giymek istiyor.

Haberin Devamı

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan milli futbolcu Semih Şentürk; ''Şanssız bir sakatlık geçirdim sezon başı hazırlık kampında. Normalde ameliyat olsaydım 4-5 ay sürer dediler ancak ben 2-3 ayda toparladım.''

Milli Takım'ın başarısından bahseden başarılı futbolcu Semih Şentürk:''Son günlerde iyi günler geçirmiyoruz ülke olarak. Ülkenin güzel günlere ihtiyacı var. Bu maçı televizyondan izlediğim zaman topun başına Selçuk'un geçtiği anda çok inandım gol olacağına. Öyle bir güzel vuruş yapınca da hepimiz havaya uçtuk sevinçten. Bu ülke başarıları hak ediyor. Tabi ki istikrarlı olmuyor ama Fatih hocanın dediği gibi 'biz bitti demeden bitmez'. Buna alıştık inşallah turnuvada bunu tekrar gösteririz. dedi.

Milli Takım'daki istikrarsızlık sebebinden bahseden Semih: ''2008'deki Milli Takım kadrosundan şuan 4-5 oyuncu bulunuyor. Almanya maçını izledim, 12 oyuncusu bizimle yarı final oynayan aynı oyuncular devam ediyor.Bu istikrarsızlık, sürekli oynayamama, alt yapılardan oyuncu gelmemesi bunu tetikliyor. Birazda şanssızlık oluyor. Son maçlarda şansımız yanımızdaydı.

Haberin Devamı

Semih Şentürkten Fatih Terime çağrı

Finallerde daha iyi oynadığımızı belirten Şentürk:''Bende 2008 yılında bu duyguyu yaşadım. Benden öncede 2002 Dünya Kupası'nda da abilerimiz bizi dünya üçüncüsü yaptığında bende gururla izlemiştim. Her turnuvaya gidemediğimiz için biraz heyecan da oluyor. İlk başlarda iyi başlayamadık ama sonlara doğru mesela Çek maçı 3-2'lik yine Hırvatistan maçı son dakikada gol attığımız. Böyle maçları kritik maçları ülke olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum çoşkulu oynadığımız için.

Tekrardan Milli Takım formasını giymek istediğini belirten Şentürk: ''İnşallah bu turnuvada da başarılı oluruz. Belkide benimde katılımımla neden olmasın bu ülkeye hizmet etmek en büyük arzumuz. Formda olduğum sürece, kendimi iyi hissedip gollerimi attığım sürece bende tabiki milli bir sporcu olarak ülkeme hizmet etmekten mutluluk duyarım. Hafta başından beri idmanlara çıkıyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren sahalara döneceğim. İnşallah kendi fizik takımımı düzelttiğim sürece tekrar Milli Takıma seçilmek en büyük hedefim. 32 yaşındayım kendimi çok iyi hissettiğim, tecrübeli olduğum ve fiziki açıdan kendimi en iyi hissettiğim yaştayım. Tekrar Milli Takım forması giymeyi istiyorum.

Haberin Devamı

Robin van Persie ile ilgili konuşan Semih Şentürk:' 'Her futbolcu oynamak ister. O da tabiki sonuçta kariyerli bir oyuncu kendini iyi hissediyodur oynamak hissediyodur. Ama o hocanın tercihidir. Hocanında bir taktiği vardır. Fernandao da iyi bir oyuncu sadece bunu söyleyebilirim. Fenerbahçe büyük bir camia her sene şampiyonluğa oynayan hedefi Avrupa olan bir camia. Ben orada 14 sene boyunca bunu gördüm. Başarı olmayınca oyuncular kendilerini baskı altında hissedebilirler ancak başarılı olunca bence Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübü. Şuan belki adaptasyon sorunu geçiriyorlardır ama takım oturunca güzel günler bekliyordur Fenerbahçe camiasını.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!