Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi  ile ilgili protokol imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi  ile ilgili protokol imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 11:15

Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi  ile ilgili protokol imzalandı

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında "Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Alt Yapı Modernizasyon Projesi" protokolü, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'ın katıldığı imza töreni  ile yapıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine,Vali Cüneyit Orhan Toprak,DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Muharrem Tekin katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Toprak,  Doğu Anadolu Ajansı tarafından 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Şemdinli İlçesinde yapımı devam eden küçük sanayi sitesinin altyapısı ile ilgili sözleşme imzaladıklarını söyledi.
Vali Toprak, Şemdinli İlçesinde 2012 yılından itibaren 50 dükkandan oluşan küçük sanayi sitesinin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:
  "Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın yüzde 75 oranında finanse ettiği proje kapsamında, Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi’ne (KSS) arıtma sistemi paketi kurulması, 250 metre istinat duvarı yapılması ve sondaj çalışmasıyla 50 tonluk su deposu kurulması planlanmaktadır. Proje ile sanayi sitesinin altyapısının düzenlenmesi, üretim ve hizmet sunma koşullarının iyileştirilmesi, müşteriye daha sağlıklı bir ortamda hizmet sunulması, üretimin gelişmesine katkıda bulunulması ve istihdamın arttırılması hedefleniyor. Yaklaşık 1,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Ben bu vesileyle, öncelikle Doğu Anadolu Ajansımıza, Yönetim Kuruluna, Genel Sekterimiz Halil İbrahim Güray’a teşekkür ediyorum. Hakkari ve ilçelerinde gerek sosyal, kültürel gerekse altyapı ve üstyapı faaliyetlerinde bize çok ciddi destekleri oluyor. Hakkari’nin bir yatırım merkezi haline dönüşmesinde gözle görülür şekilde bize destekleri ve faydaları oluyor. Bugün de aynı şekilde 50 esnafımızın hizmet etmelerine vesile olacak küçük sanayi sitemizin tamamlanmasına vesile oluyoruz. Şemdinli Küçük Sanayi Sitemiz 2 aya kadar hizmete girecek. Ayrıca 25 esnafımız da müracaatta bulundu. 50 olan dükkan sayısını inşallah önümüzdeki dönemde 75’e çıkararak, hem bir istihdam meydana getireceğiz, hem de Şemdinli halkımıza sanayi ile ilgili birçok alanda güzel bir hizmet ortamı sağlamış olacağız."
Daha sonra Vali Toprak ile DAKA Genel Sekreteri Güray hayata geçirilecek olan Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Alt yapı Modernizasyon Projesi'nin protokölü imzaladı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!