Selvitopu, "Öğrenciler bizim göz bebeğimiz"

Güncelleme Tarihi:

Selvitopu, Öğrenciler bizim göz bebeğimiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 12:34

Selvitopu, "Öğrenciler bizim göz bebeğimiz"

Haberin Devamı

KARABAĞLAR Belediyesi Eğitim Merkezi'nde (KARBEM) 7 ve 8. sınıflara yönelik veli toplantısına katılan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, öğrencilerin ailelerin olduğu kadar kendilerinin de göz bebeği olduğunu ve her zaman onların yanında olduklarını söyledi.

Belediyeye ait Yeşil Ev'de, yeni sınav sistemiyle ilgili velilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Eğitmen sunumunun ardından konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve geldikleri günden bu yana KARBEM'e her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirterek, "Burada okuyan çocuklar bizim çocuklarımız. Ne kadar donanımlı yetiştirirsek bu ülkeye o derece faydalı olurlar. Mustafa Kemal Atatürk hayattayken ülkesini başka ülkelerle yarışacak düzeye getirmek için hayatı boyunca uğraşmıştı. Bizler de bunu çok iyi anlamalıyız. Ülkemizin güçlü olması ve bilim ve teknolojide ileride olması bu toplumu mutlu kılar. Bilim ve teknolojiyi iyi öğrenip dünya ile yarışan bir ülke olmalıyız" diye konuştu.

Eğitim desteğinin KARBEM'in yanı sıra ilçede bulunan diğer okullara da yapıldığını belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar'da çok sayıda okulda olanaklar ölçüsünde her türlü bakım, tamirat, boya ve badana işlerinin yapıldığının altını çizdi. Bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini, çocukların ne kadar iyi eğitim alabilirlerse o derece motive olacaklarını belirten Selvitopu, "KARBEM'in amacı dar gelirli öğrencilere katkı sağlamak. Bütçe imkânları ölçüsünde bunu yaymak istiyoruz. Karabağlar'da 500 bin insanımız yaşıyor. Onların çocuklarının da her zaman yanlarında olmaya çalışacağız. Elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız çünkü gelecek onlarda. Onlar sizin olduğu kadar bizim de gözbebeğimiz. Her türlü zor koşullarda mücadele edebilecek konuma getirmek hepimizin görevi. En çok mutlu olduğum konu KARBEM'de eğitim gören çocuklarımızın başarısı. Her zaman Karabağlar Belediyesi olarak sizlerin yanında olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

KARBEM Yetkilisi Hakkı Karadeniz ise yeni sınav sistemiyle ilgili sıkıntıların devam ettiğini velilerin kafasında soru işaretleri olduğunu söyledi. KARBEM olarak sınav sistemi her ne olursa olsun çocukları en iyi biçimde yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Karadeniz, "Geçtiğimiz yıl 4 çocuğumuz fen lisesini, 20 öğrenci Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi gibi iyi okulları, 216 öğrenci ise Anadolu liselerini kazandı. Bizim bu başarımıza her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantı sonunda veliler de Başkan Selvitopu'na KARBEM'e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!