Selülitsiz bir cilt için yapmanız gereken 5 şey

Güncelleme Tarihi:

Selülitsiz bir cilt için yapmanız gereken 5 şey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:02

Yazın gelmesi ve giydiğimiz kıyafetlerin tenimizin daha az bir bölümünü kapatmasıyla o malum soru yine gündeme geldi: Selülitlerimden nasıl kurtulurum? Bu oldukça zor ve meşakkatli bir süreç. Çeşitli masajlardan spora birçok yöntemi disiplinle yerine getirmek ve yeni selülitlerin oluşmaması için de sağlıklı beslenmelisiniz.

Haberin Devamı

Masajları deneyin

Selülit tedavisinde kullanılan birçok profesyonel ve evde yapılabilecek masaj tekniği bulunuyor. Selülit önleyici kremleri kullanarak bu masajları düzenli olarak yapabilir ve kan dolaşımınızı hızlandırarak selülit oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Evde yapabileceğiniz, kalçalarınızdan başlayarak, ellerinizle daireler çizerek aşağı yukarı dolaştığınız masaj tekniği düzenli yapıldığında etki edecek ve cildinizi sıkılaştıracaktır.

Bunun dışında kan ve lenf dolaşımı üzerinde etkili olan ve dokuları oksijenle doldurarak yenilenmesini sağlayan tıbbi masaj yöntemleri de bulunmaktadır. Bunun için bir uzmandan destek alabilir ve selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

Selülitsiz bir cilt için yapmanız gereken 5 şey

Haberin Devamı

Bol sıvı tüketin

Bol sıvı tüketmenin yararından her yazımızda bahsediyoruz. Çünkü vücudumuzun sağlıklı işleyebilmesi için suya ve sıvıya mecburuz. Günde alacağınız yaklaşık 2 litre su selülitlerinize de iyi gelir ve yenilerinin oluşmasını engeller. Aynı şekilde bol tüketeceğiniz, soda, bitki çayları, taze sıkılmış meyve suları ve ayran gibi sıvılar da son derece etkilidir.

Selülitsiz bir cilt için yapmanız gereken 5 şey

Banyo sırasında cildinize bakın

Duş alırken doğal ve cildi nemlendiren sabunlar seçin ve haftada iki kez liflenerek kan dolaşımınızı hızlandırın. Duştan sonra kurulanırken özellikle bacaklarınızı tampon dokunuşlar yapın ve çuha çiçeği, papağan yemi tohumu gibi içeriğe sahip nemlendiriciler kullanın.

Selülitsiz bir cilt için yapmanız gereken 5 şey

Beslenmenize dikkat edin

İşlenmiş et, yağlı yiyecekler, hamur işi gibi yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkarın ve yerlerine ıspanak, zeytinyağı, soğan, süt, havuç, ceviz, nar, çilek, portakal, kivi, mango gibi yiyecekleri koyun. Kara üzüm çekirdeği özü ve nar özü gibi antioksidanlarla cildinizi yenileyin.

Haberin Devamı

Selülitsiz bir cilt için yapmanız gereken 5 şey

Aktif bir hayat yaşayın

Sürekli topuklu ayakkabı giymek, kambur oturmak gibi yanlış vücut pozisyonları bile kan dolaşımınızı olumsuz yönde etkiler ve selülit oluşumuna davetiye çıkarır. Bu nedenle dik oturun, sık sık yürüyüş yapın ve haftada 3-4 kez fiziksel bir aktivitede bulunun. Bu hafif bir egzersiz de olabilir dans etmek de. Yeter ki hareketli olun ve kan dolaşımınızı hızlandırın.

BAKMADAN GEÇME!