Selülitsavar yöntemler

Güncelleme Tarihi:

Selülitsavar yöntemler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 13:09

Çoğunlukla kötü beslenme alışkanlıklarının göstergesi olan selülit 7'den 70'e herkesin ortak problemi. İşte selülitle savaşınızda size yardımcı olacak yöntemler.

Haberin Devamı

Selülit deri alt yağ tabakasında kan ve lenf dolaşımının bozulmasıyla yağ dokularında fibrotik bantların oluşumyla meydana gelir. Portakal kabuğu görünümdeki selülit her 10 kadının 9'unda görülmekte.

SELÜLİTİN SEBEPLERİ NELERDİR?

Selülitsavar yöntemler


Genetik yatkınlık
Düzensiz, yağlı, aşırı karbonhidratlı ve dengesiz beslenme
Hareketsizlik
Az sıvı tüketmek

BESİNLERLE SAVAŞ AÇIN
Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, asştli içecekler, çay, kahve tüketiminin çok fazla olmasının vücudu susuz bırakıp selülit oluşumunu hızlandırdığı için çayı günde 2 fincan, kahveyi ise 1 fincan üzeri tüketmemeyi öneriyor. Bununla birlikte yeni selülit oluşumunu engellemek ve var olan selülitlerinizden kurtulmak için sıvı alımını arttırmanıza ve günde en az 2lt su içmenize dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

SELÜLİTSAVAR BESİNLER

Selülitsavar yöntemler


MAYDANOZ, BEYAZ TURP, ÇİLEK, ANANAS

Vücuttan ödemi atarak, dolaşımın düzenlenmesine yardımcı olur. Bununla birlikte Ananasta bulunan bromelin enzimi selülitlerden korunmada etkilidir. Ananas, gün içerisindeki meyve tercihleri arasında yerini almalı.

MUZ

Potasyum deposu olan muz aynı zamanda harika bir enerji kaynağıdır.Kan dolaşımınzı hızlandırarak selülitlerinizin azalmasına yardımcı olur.

Selülitsavar yöntemler

TURUNÇGİL MEYVELER

Portakal, greyfurt ve mandalina benzeri turunçgiller içerdiği yülksek C vitamini miktarıyla selülitle savaşınızda yardımcınız olacak. Kolajen yapımında görevli C vitamini sayesinde vücudunuzda biriken yağ hücrelerinin selülit oluşumunu engeller. Fakat kan dolaşımına da yardımcı bu meyveleri çok fazla tükettiğinizde içerdiği su ve şeker sebebiyle sinidiriminiz yavaşlar ve selülit oluşumuna sebep olabilir.

ZENCEFİL

Haberin Devamı

Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.

SELÜLİT İÇİN ESTETİK YÖNTEMLER

Selülitsavar yöntemler

KAVİTASYON

Ultrasonik ses dalgalarıyla varolan yağ dokusunu ve selülitli dokulaeın tedavisi yönteminde kullanılan kavitasyon, hem istenmeyen kilolara hemde selülite karşı savaşınızda cilt dokunuzu sıkılaştırarak size yardımcı olur.

SMOOTH LINER

Selülitli bölgeye lokal anestezi uygulanarak selülite sebep olan fibrotik bantlar kırılımasıyla gerçekleşen smooth liner uygulaması ile selülitlerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz. Radyofrekans enerjisi sayesinde metabolik aktivasyonunuzuda hızlandıran uygulama aynı zaman kan ve lenf dolşaımını da aktifleştiriyor.

Haberin Devamı

SELÜLİT EGZERSİZLERİ

Selülitsavar yöntemler


Selülit için etkili egzersizler pilates, tempolu yürüyüş ve yüzmedir.Ancak aralarında en etkilisi pilatestir. Selülitlerinizden kurtulurken aynı zamanda vücudunuzun şekillenmesini sağlayan pilatesi spor salonlarında eğitmenlerle veya evde alacağınız pilates DVD'leri ile yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!