Selülite iğne tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Selülite iğne tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dr. Nurettin Ümit Özak, Fransızlar'ın bulduğu bu yöntemin Fransa'da çeşitli branşlardaki 12 bin hekim tarafından kullanıldığını söyledi.

Her 10 kadından dokuzunda bulunan, kadınların, sağlığını, güzelliğini tehdit eden selülit, mezoterapi denilen iğne yöntemi ile tedavi ediliyor. Ameliyat gerektirmeyen kireçlenmelerde, yumuşak doku ve dişeti hastalıklarına uygulanan mezoterapi, selüliti de tedavi ediyor. Bu sayede, çok ince iğneler ve özel ilaçlarla, selülitli bölgelerde dolaşım hızlandırılıp, yağlar eritiliyor, zayıflama sağlanıyor.

Kadınların korkulu rüyası olan ve 14-18 yaşından itibaren her kadını tehdit etmeğe başlayan selülitlere karşı, haftada 1 yapılan ve 8 hafta süren iğne tedavisi ile başarı sağlanıyor. Gerektiğinde, tedaviye 15'er gün ara verilip, 4 seans daha devam ediliyor. Türkiye'de mezoterapi denen Fransız yönteminin ilk uygulayıcılarından biri olan ve geçen yıl 17 hekim arkadaşı ile birlikte Mezoterapi Derneği'ni kuran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Nurettin Ümit Özak, Türkiye'de kendisi ile birlikte 20 hekimin daha mezoterapiyi başarı ile uyguladıklarını bildirdi. Merkezi Şişli'de olan Mezoterapi Derneği'nin cilt hastalıkları uzmanları, pratisyen hekimler, diş hekimleri olmak üzere çeşitli branşlardaki dortor üyeleri mevcut. Diş Hekimleri, mezoterapi yöntemini dişeti hastalıklarına karşı da kullanıyorlar.

Dr. Özak'ın verdiği bilgiye göre, hekim tarafından uygulanan bu yöntemle, 1-4-6 milimetrelik çok ince iğnelerle, hasta olan bölgeye ilaç veriliyor. İlaç etkisini, sadece hasta olan bölgede gösterip, iyileşme sağlıyor. Selülit tedavisinde de yağ kitlesi hedef alınıyor. 6 yıldan beri, mezoterapi yöntemi ile selülitleri tedavi ettiğini söyleyen Dr. Özak, her kadında başarı sağladığını açıkladı. Ancak ileri yaştaki kadınlarda başarı oranının düştüğüne dikkat çeken Dr. Özak şunları söyledi: ‘‘Çünkü, dokularda, yaşla birlikte çoğalan eskimeler, bozukluklar kolay giderilemiyor, bu yüzden tedavi tam olarak gerçekleşemiyor. Hekim olarak selüliti ciddi bir sağlık sorunu olarak görüyoruz. Selülitin damarlara ve sinirlere baskı yapması sonucu, bacaklara vuran kramp tarzında ağrılar, uyuşukluklar ve varisler ortaya çıkıylor. Selülit, en fazla, kalça, göbek ve dizlerin iç tarafında oluşuyor. Çeşitli şekillerde olabiliyor. Cildi elimize alıp sıktığımız zaman, ortaya çıkan portakal kabuğu görüntüsü, selüliti gösteriyor. Selülit şişmanlığın ilk belirtisi olarak ortaya çıkıyor. Normalde, cilt altında bulunan yüzeysel yağ tabakasını oluşturan yağ hücrelerinin içerisindeki trigliserit denen yağların artması sonucu, o bölgeden geçen dolaşım azalıp, bozuluyor. Tıp dilinde selülit hastalığına ‘Hidrolipodistrafi' deniyor.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!