Selülit savar beslenme

Güncelleme Tarihi:

Selülit savar beslenme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 14:52

Selülit, cildin portakal kabuğuna benzer görüntüsüne verilen isimdir. Özellikle dokularımızdaki lenf dolaşımının herhangi bir sebepten dolayı yavaşlaması sonucunda, hücreler arasında lenf sıvısının birikmesiyle meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Ayrıca kadınlık hormonu östrojenin fazla salgılanması, ailesel öyküde selülit alt yapısının olması bu sorunun sizinde kapınızı çalabileceğinin işareti olabilir!
Portakal kabuğu görüntüsünün oluşumundan cilt altındaki ve cilde dik olarak bağlanan fibröz bantlar sorumludur. Bu fibröz bantlar kadın ve erkeklerde farklı olduğu için erkeklerde selülit oluşumu, hormonlarında etkisiyle yok gibidir.
* * *
Yazın gelmesiyle birlikte iyice dert haline gelen portakal kabuğu görüntüsündeki selülitleri beslenme ile yok etmek veya azaltmak mümkün mü?
Gelin beraber göz atalım.
Dolaşımı hızlandırıcı tarzda beslenme selülit oluşumunu önler. İşte dolaşımı hızlandırıp, selüliti önleyen beslenme önerileri...

1. Omega-3 yönünden zengin beslenin. Balık, keten tohumu,ceviz ve semizotunu menülerinize dahil ederek dolaşımınızı hızlandırıp selülitler ile savaşabilirsiniz.
2. C vitamini içeren besinleri menülerinize dahil edin. C vitamini güçlü bir antioksidan ve kollejen kaynağıdır. Vücutta kollejen dokusunun artışı selüliti engeller. İşte tam da bu nedenle C vitamini zengini; yeşil biber, kivi, greyfurt, ananas, domates, brokoli ve yeşil yapraklı sebzeleri sofralarınızdan eksik etmeyin.
3. Kiraz, vişne, karpuz, siyah üzüm, kırmızı elma, ahududu, böğürtlen, çilek, yaban mersini... İçerdikleri antioksidan ve flavonoidler sayesinde kan akışını hızlandırırlar, yine yapılarında bulunan lif ve yüzde 85 su oranı ile de tam bir selülit savar gibi çalışırlar.
4. Bol ve sık su için.
5. Selülit ile mücadele ederken tuz tüketimini dengede tutmaya, şekerli gıdalardan, yapay tatlandırıcıdan, hazır paketli ürünlerden uzak durmaya, düşük yağlı, daha az unlu beslenmeye dikkat edin.
6. Alkol kullanmayın ve kafein alımını azaltın.
7. Yeterli düzeyde egzersiz yapmaya özen gösterin. Bu nokta günlük 30-45 dakikalık yürüme yada yüzme selülit oluşumunu azaltmada size destek olur.
8. Uzman ellerde yapılan selülit masajının da dolaşımı hızlandırarak yeni oluşumları engellediği bilinmektedir.
Yererli ve dengeli beslenerek, doğru seçilmiş egzersizleri ılımlı düzeyde yaparak selülit oluşumunu önlemek mümkün...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!