Selin Sayek Böke istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Selin Sayek Böke istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 20:44

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevinden istifa etti. Böke, referandumun ardından sürdürülen parti politikasını, isim vermeden Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile ilgili disiplin sürecini de eleştirdi. Böke, dün öğlen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Böke, istifa kararını ve gerekçelerini Kılıçdaroğlu’na anlattı. Kılıçdaroğlu, kararını gözden geçirmesini istedi. Ancak Böke, kararının kesin olduğunu belirtince Kılıçdaroğlu istifasını kabul etti.

Haberin Devamı

İstifasını yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyuran Böke özetle şunları vurguladı:

SONUCU KABULLENMEK HAKSIZLIK

“16 Nisan’da Türkiye’de seçmenlerin en az yüzde 50’si tek adam rejimine karşı çıkmış, ancak gayri-hukuki yollarla bu irade gasp edilmiştir. CHP‘ye düşen görev, gayrimeşru olanı meşrulaştırmamak ve ortaya konan bu demokrasi iradesini Türkiye gerçeğine dönüştürmek için halkla birlikte siyasi mücadele vermektir. Referandumun gayrimeşru sonucunu kabullenerek hedefler ve politikalar oluşturmak, demokrasi iradesini ortaya koymuş milyonlara haksızlıktır.

KARARLILIKLA ADIM ATILMADI

Demokrasinin yaşatılabilmesi için Meclis’te verilen mücadelenin rejim değişikliğinin yeni koşullarına göre yeniden tarif edilmesinin yanı sıra, Meclis dışında meşru demokratik anayasal hakların kullanımını savunmak, desteklemek ve bu hakların kullanımına ortak olmak CHP’nin görevinin bir parçası olmalıdır. Bu görevin gerekleri ısrarla dile getirilmiş olmasına rağmen, gereken adımlar 16 Nisan gecesinden başlayarak atılmamıştır. ‘Hayır’ iradesini temsil eden en güçlü siyasi aktör olması gereken CHP’ye hakim olan yönetim anlayışı, demokrasi paydası etrafında birleşen milyonların sesini güçlendirmek yerine, parti içi demokrasiyi ve kurumsal yapıyı tartıştıran tutumlar sergilemiştir.

Haberin Devamı

BU YÖNETİMİN PARÇASI OLAMAM

Gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum. Bundan sonra da, dün olduğu gibi, CHP ailesinin bir parçası olarak ve bu aileyle birlikte, Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve eşitlik için mücadele vermeye devam edeceğim. Parti Meclisi Üyeliği ve Milletvekilliği görevlerimi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğim.”

Böke’den boşalan parti sözcülüğü görevinin Hukuk ve Seçim İşlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a verileceği öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!