Selden yıkılan Akçaova köprüsü Nisan’da trafiğe açılacak

Güncelleme Tarihi:

Selden yıkılan Akçaova köprüsü Nisan’da trafiğe açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 14:27

Selden yıkılan Akçaova köprüsü Nisan’da trafiğe açılacak

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/PERŞEMBE (Ordu), (DHA) – ORDU’nun Perşembe İlçesi’nde geçen yıl meydana gelen sel felaketinde hasar görerek yıkılan ve bir süre öncede yapımına başlanılan Akçaova köprüsünün Nisan ayında tamamlanarak tekrar trafiğe açılacağı belirtildi.



Ordu’nun Perşembe İlçesi Efirli Mahallesi’nde Akçaova Deresi üzerinde bulunan ve Altınordu ile Perşembe arasında sahil yolunda ulaşımı sağlayan köprünün yapım çalışmaları devam ediyor.

Köprü çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, köprünün tamamlanarak Nisan ayında trafiğe açılacağını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda yaşadığımız sel felaketi nedeniyle yıkılan Akçaova Köprümüzün yapım çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Köprü inşaatımızın en önemli kısmını oluşturan fore kazık işleminde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 65 metre uzunluğundaki köprümüze, aynı sorunla tekrar karşılaşmamak için ortalama 40 metre uzunluğunda ve 1.20 metre eninde 76 fore kazık çakıldı. Geriye kalan 14 fore kazığın da bir hafta içerisinde çakılacağı köprümüzün kirişleri de yerleştirilerek betonu dökülecek. Çalışmalarımızın bu hızla devam etmesi durumunda, Nisan ayı içerisinde Akçaova Köprümüz tekrar hizmet vermeye başlayacak” dedi.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!