Selçuk'un alkışlanması güzeldi

MERSİN 2013 Akdeniz Oyunları’nın tanıtımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir davet aldık..

Haberin Devamı

Perşembe Mersin’deydik tesisleri gezmek üzere.. Bakan Suat Kılıç genç, atak bir bürokrat.. Medyaya tesisleri tanıtmak üzere Ankara’dan gelmişti.. Biz ise şehrin dışına yapılmakta olan ve Akdeniz Oyunları’nın açılışının yapılacağı stada Bakan Bey’den önce gittik.. Bakan Suat Kılıç gelir gelmez işçilerin bir kısmının sorununu halletmeye koyuldu.. Ardından bizi taşıyan otobüse bindi kendi makam aracından inip.. Tesisleri anlatmaya başladı.. Londra Olimpiyatları’ndaki bazı tesisler gibi prefabrik tesis olmadığını söyledi hiçbirinin.. 25 bin kişilik stadın Mayıs sonunda teslim edileceğini ve oyunların ardından Mersin İdman Yurdu’na verileceğini belirtti..

/images/100/0x0/55ead2eef018fbb8f8990515

Haberin Devamı

‘Hayat futboldan ibaret değil’

Tesisleri gezdik gördük Bakan Bey’le.. Toz, toprak yuttuk biraz.. Bu arada biraz Bakan Bey’in yanına oturdum.. Ve kendisine gündemdeki soruları sormak istedim..
“Sayın Bakan, Estonya milli maçında Saracoğlu’ndaydınız.. Seyircinin Selçuk İnan’ın oyuna girmesi için yaptığı tezahüratı ve alkışlamasını nasıl karşıladınız” diye sordum..
“Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Selçuk İnan’ın alkışlanması son derece güzeldi.. Doğru buldum” dedi.. “Ya Alex-Aykut Kocaman tartışması” diye ekledim.. Biraz şaşırdı Bakan Bey.. “Benim pozisyonum gereği bu tip polemiklerin içine girmem son derece yanlış olur” ifadesini kullandı.. Samsunsporlu olduğunu söyledi Bakan Kılıç.. Mersin’i olimpiyatlara sporcu yetiştirecek bir spor kenti haline getirceklerini vurguladı.. Medyanın olimpiyatlara verdiği destekten son derece memnun olduğunu söyledi.. “Ama aynı ilgi devam etmeli, hayat futboldan ibaret değil” ifadesini kullandı..

‘Neden madalya istemesinler?’

Ülkemizin doğusunda bir milli maç yapılsa iyi olmaz mı, diye sordum Bakan Kılıç’a.. “Bu tip öneriler ilk bakıldığında parlak bir fikir gibi gelebilir.. Ama hassas bir konu yorumunu” yaptı..
Güreşte, halterde, boksta ve daha birçok branşta hayal kırıklığına uğramıştık olimpiyatlarda.. Bakan Kılıç, “Biz güreşte Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda başarılı olan bir takımla gittik.. Ama orada başarılı olamadık” dedi.. Duyduğuma göre güreşçilerimiz iyice tembelleşmiş oraya gitmeyi başarı olarak görmüşler Sayın Bakan, dedim.. “Neden olimpiyatta madalya almak istemesinler ki” diye yanıt verdi..

Haberin Devamı

‘Agresifliğim işimden ötürü’

Tamamını Türk firmalarının üstlendiği 10 tesis yapılıyormuş Mersin’e.. 330 milyon lira toplam maliyet varmış.. “Açılış yine Mustafa Erdoğan ve Anadolu Ateşi’ne verilecek” diye sordum.. Erzurum Kış Oyunları’nda çok güzel bir performansı vardı çünkü ünlü ismin.. “İhale açacağız, senaryolara bakacağız” dedi Bakan Kılıç.. Yine de Anadolu Ateşi’nin 20 Haziran 2013 gecesi yapılacak açılışa daha yakın olduğunu hissettim..
Otobüste yanından ayrılmadan, “Sizi sert ve agresif birisi olarak görüyordum Sayın Bakan” dedim.. Güldü.. “Yaptığımız işin temposu nedeniyle zaman zaman öyle görünmüş olabilirim” yanıtı verdi..

Yazarın Tüm Yazıları