Selçuk’ta Nevruz Bayramı coÅŸkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2017 14:55

Selçuk’ta Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUK Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü önünde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliklerin açılışında Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.  Nevruz kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar milletimizin ve kültürümüzün yayıldığı tüm coğrafyalarda kutlanagelmiştir. Nevruz, ‘yeni gün’ ya da ‘yeni yıl’ anlamına gelmektedir. Tabiatın kış uykusundan uyandığı ve yeniden canlandığı bir günü sembolize eder. Barış ve mutluluk günüdür. Küslerin barıştığı gündür. Bu açıdan da manevi bir yönü vardır. Tabi ki kültürler, milleti millet yapan değerleri içinde barındırır. Nevruz da bu anlamda önemlidir.''dedi.   
Selçuk Ãœniversitesi’nin ulusal ve uluslararası ödüllü halk oyunları topluÄŸu SÃœHOT, farklı yörelere ait gösterilerini sergiledi. YoÄŸun ilgi gören gösterinin ardından Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri müzik dinletisi sundu. Ayrıca Ufukcan Işık, Turan Sapaz ve Ä°lker Özdemir dinleyicilere Türk Halk MüziÄŸi konseri verdi. Açılış etkinliklerinin ardından protokol üyeleri bir Nevruz geleneÄŸi olan Nevruz ateÅŸi yakılıp üzerinden atladı, örste demir dövdüler ve yumurta tokuÅŸturdu.Â
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!