Selçuk'ta deprem riski olmayan alanda TOKİ evleri yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Selçukta deprem riski olmayan alanda TOKİ evleri yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 14:02

Selçuk'ta deprem riski olmayan alanda TOKİ evleri yükselecek

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Pranga Mevkii olarak bilinen ve deprem riski açısından güvenli olduğunu belirttiği bölgede TOKİ tarafından Çeşme modeli evler yapılacağını belirtti.

Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı, ilçede süren veya hayata geçen projelerin gidişatı hakkında bilgiler verdi. TOKİ, İZSU çalışmaları, doğalgaz, İZBAN, Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi gibi projelerin aşamaları hakkında detaylı bilgiler veren Bakıcı, halkın beklediği projelerin bir bir hayata geçeceğini söyledi. TOKİ projesinde atılan önemli bir adıma değinen, 905 bin metrekarelik alanın TOKİ'nin üzerine geçtiğini belirten Bakıcı, Pranga Mevkii olarak bilinen yeni alanın deprem riski açısından da oldukça güvenli olduğunu belirtip, "905 bin metrekarelik alan şu an TOKİ'nin tapulu malı oldu. Alan üzerinde yapılan evler Çeşme modeli şeklinde olacak. Yani Selçuk'un tarihi ve kültürel yapısına uygun olacak" dedi. Başkan Bakıcı, daha önce TOKİ'ye tahsis edilmesi düşünülen 136 dönümlük alanda ise hastane yapılacağını belirtti.

"HALKIMDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Selçuk'ta devam eden içme suyu isale hatlarıyla ilgili İZSU çalışmalarında oluşan mağduriyetlere değinen Bakıcı, "Uzlaşı kültürü, kurumlara saygı, söylenenlere itibar etme gibi durumlardan dolayı bir mağduriyet oluştu. Ben bunlardan dolayı halkımdan özür diliyorum. Bu konuda kenti sahiplenmem gerekiyordu. Ama kısa bir süre önce buna müdahale ettim. İnşallah İzmirgaz çalışmalarıyla ilgili böyle bir sorun yaşanmayacak" dedi.

2016 yılında açılan yarışmayla projesi seçilen Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi'nin uygulama projesinin şu anda çizildiğini ifade eden Başkan Bakıcı, "Selçuk'ta ilk kez belediyenin imkanlarıyla bir kültür merkezi yapılacak. 2018 yılında uygulama projesi bitirilerek ihaleye çıkılacak. Kültür ve Gençlik Merkezimiz basit, sade, düşük maliyetli ve bir o kadar da fonksiyonel olacak" dedi. Başkan Bakıcı, ayrıca gençlerin sanat, spor ve sanatsal etkinliklerinin yanı sıra Kültür ve Gençlik Merkezi'nin kentte yarattığı dönüşümle gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini kaydetti.

SELÇUK İZBAN'A ÜS OLACAK

İZBAN'ın 8 Eylül'de deneme seferlerine başlayacağını hatırlatan Başkan Bakıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Selçuk bugün aktarma özelliğine sahip olan bir ilçe olacaktır. Nazilli, Söke ve Denizli'den gelen trenler burada yolcularını bırakıp, İZBAN'a aktarabilecekler. Selçuk böylece üs konumuna gelmiş bir ilçe olacak. Selçuk'ta görülmemiş bir dere ıslahına giriştik. Abuhayat deresi boydan boya yenilendi. Barış caddesi sel yaratan unsurlardan kurtarıldı. Bu kış inşallah mezarlığı artık su basmayacak. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne büyük görev düşüyor. Mezarlığı su basmaması için İzmir Büyükşehir Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Şu anda orada istinat duvarı izni vardır; ihalesi de vardır. Kısa zamanda o derenin etrafı çepeçevre su basmasın diye kararlarını aldık."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!