Selçuklu Belediyesi Basketbol, Süper Lig için seyirci desteği bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu Belediyesi Basketbol, Süper Lig için seyirci desteği bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 16:21

Selçuklu Belediyesi Basketbol, Süper Lig için seyirci desteği bekliyor

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- TÜRKİYE Basketbol Ligi'nde sezonu 4'üncü sırada tamamlayarak Süper Lig için Play-Off oynamaya hak kazanan Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı, Play-Off maçlarında seyirci desteği bekliyor. 
Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı, cuma günü Bandırma Kırmızı ile oynanacak Play-Off maçı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Selçuklu Belediyesi Sille Baraj Park’da düzenlenen toplantıya, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya, yönetim kurulu üyeleri Nuh Kaygısız, Kazım Çöğenler  ve Nazmi Burak Güvenek’in yanı sıra Başantrenör Serkan Erdoğan, Genel Menajer Bekir Yarangüme, takım kaptanı Nezih Özbakır ve ABD’li oyuncu Will Daniels katıldı. 
Play-Off ilk turunda Bandırma Kırmızı ile eşleşen takımın 4 mayıs Cuma günü saat 18:00’de  Uluslararası Spor Salonunda oynanacağını hatırlatan kulüp başkanı Ziya Yalçınkaya, unları söyledi:
“Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak 20 branşta 6 binin üzerinde lisanslı sporcuyla faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden biriyiz. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın desteğiyle Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımımız, bu sezon Türkiye Basketbol Liginde mücadele ediyor. Başlangıçtaki düşüncemizle vardığımız sonuç oldukça farklı bir yerde. Tabi bundan keyif alıyoruz. Çünkü takımımız oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve ligi 4'üncü sırada tamamladı. Başarıda katkısı olan teknik ekip başta olmak üzere sporcularımız ve yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ''
Takımın süper lige çıkmasıyla şehri güçlü bir şekilde temsil edeceğini ifade eden Yalçınkaya, '' Konya’mız daha önce bir takımla Süper Lig de mücadele etmişti.  Konyalı aslında Süper Lige hazır ve alışık. Tabi burada şehrin tüm katmanlarının tüm tarafların desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Her geçen gün artan bir izleyici profili var. Özellikle seyircilerimiz gençlerimiz, çocuklarımız ve ailelerden oluşuyor. Bundan da ayrı bir keyif alıyoruz. Sporun çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatında yer almasını arzu ediyoruz. Önümüzde Süper Lig için bir Play-Off serisi var. Süper Lig hedefi sadece Selçuklu Belediyespor Kulübünün imkanlarıyla olacak bir mücadele değil. Şehir burada desteğini verecek ve bu destekle birlikte inşallah Süper Lig de mücadele edeceğiz. Bu takım başlangıçta bu hedefte değildi tabi ama oyucnular ve teknik heyet üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar ciddi emek sarf ettiler ve bu süreçle birlikte artık mücadelelerini artırarak bizi Süper Lige taşıyacaklar biz buna inanıyoruz. Tabi oyuncular ve teknik heyetin ekstra gayretiyle bu süreç inşallah Konya’mız için arzu ettiğimiz şekilde sonuçlanacak” şeklinde konuştu.  
Selçuklu Belediyesi Basketbol Takımı Genel Menajeri Bekir Yarangüme, seyirci desteği beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Çok önemli bir yola çıkacağız. Sezon boyunca basın ve taraftarın desteğini çok hissettik. Ancak Play-Off süresince ekstra desteğe ihtiyacımız var. Play-Off’lar da işimiz çok daha zor. İlk tur da Bandırma Kırmızı ile eşleştik. Bu turda 2 galibiyete ulaşan takım bir üst tura çıkacak. Bir üst turda ise 3 galibiyete ulaşan takım finale yükselecek. Sadece bizim için değil tüm takımlar için şampiyonluğa ulaşmak çok zor. Geniş kadrosu olan takımların avantajı olacak. Ama biz bunu bahane olarak düşünmüyoruz. Rakibimiz her ne kadar tecrübesiz bir kadro da olsa enerjileri ve potansiyelleri yüksek oyunculardan kurulu bir takım. Rakibimize saygı duyuyoruz. En iyi şekilde mücadele edeceğiz. Başta Uğur İbrahim Altay Başkanımız olmak üzere, Kulüp Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyoruz. Bu takım buralara geldiyse emekleri çok fazla. Aynı şekilde taraftarımızın da öyle. Play-Off’da taraftarlarımızdan biraz daha fazla destek bekliyoruz.” 
 Başantrenörü Serkan Erdoğan’da seyirci desteğinin önemine vurgu yaparak, “Zor şartlarda göreve başladık ancak hem bana hem Bekir Yarangüme’ye son derece rahat ve konforlu bir çalışma alanı yaratıldı bu kulüpte.  Çünkü zaten zor şartlarda mücadele ettik. Eğer bizde çok stres altında olsaydık buralara gelemezdik o yüzden onlara minnet borçluyuz. Play-Off’larda maç maç gitmek istiyoruz. Cuma günü saat 18:00’de çok önemli bir maça çıkacağız. Rakibimize saygı duymak zorundayız. Çünkü çok potansiyelli ve genç bir takım. Bütün maç aynı enerji de oynuyorlar. Burada daha önceki maçta mağlup olmuştuk. Rakibimizin oynadığı maçları analiz ettik ve iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Oyuncu arkadaşlarımda kafa olarak maça hazır. Ben Konyalı basketbol severlerden salona gelmelerini rica ediyorum.  Çünkü seyircinin maça gelmesi ve o salonu doldurması benim yapacağım bir motive edecek konuşmadan daha etkili oluyor. Basketbol seyirciyle güzel. Biz sezon boyunca bir kaç maçta özellikle ciddi bir seyirci desteğiyle oynadık. O yüzden rica ediyorum cuma günü 18:00’de salonu dolduralım. Önemlidir ve herkes için de bir mesajdır bu. En önemlisi kendi oyuncularımız için bir mesajdır. Madem biz umut etmek istiyoruz. Bunun altını hep beraber dolduralım. Seyircimizle, salonumuzla bu havayı yakalayabilirsek Süper Lig neden olmasın diyorum.''diye konuştu.
Takım kaptanı Nezih Özbakır da, ''Her zaman dediğim gibi geç kurulan bir ekip olmamıza rağmen iyi bir organizasyon ve teknik ekip çalışmasıyla buralara kadar geldik. Sezon içinde inişli çıkışlı bir performansımız oldu. Burada da yönetimimize teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda oldular. Şimdi bizim için önemli bir Play-Off süreci başladı. Gerçek yaşam şimdi başlıyor. Hem mental hem de fiziksel olarak iyi durumdayız. Maçlarımıza da adım adım konsantre olup, Play-Off şampiyonluğu için elimizden geleni yapacağız. 6.Adam olarak cuma günü  taraftarlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!