Selçuki&Ali'den zamansız moda

Güncelleme Tarihi:

Selçuki&Aliden zamansız moda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 12:43

‘Future Couture‘ yani ‘Geleceğin Terzisi’ sloganıyla geleneksel el sanatlarını geleceğin zamansız modasına dönüştüren Selçuki&Ali markasının yeni koleksiyon sergisi ÇİZGİ, 17 Aralık 2015’te Ardahan Otel'de düzenlenen davetle açıldı.

Haberin Devamı

Geleneksel Anadolu elyaf sanatından yola çıkan Selçuki&Ali’nin, kişiye özel moda ve yaşam alanı ürünlerinden oluşan yeni koleksiyon sergisi 'ÇİZGİ', 17 Aralık'ta düzenlenen davetle açıldı. Aralarında ünlü oyuncu Özge Borak’ın da olduğu iş, sanat ve akademi dünyasından önemli isimlerin katıldığı davete ilgi yoğundu.

 

Selçuki&Aliden zamansız moda
Tasarımcı Ali Alev, Suteks’in sahibi Nur Ger, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, oyuncu Özge Borak, tasarımcı Dr. Selçuk Gürışık

 

Suteks Groub ve Nur Ger’in desteğiyle Dr. Selçuk Gürışık ve Ali Alev tarafından hayata geçirilen Selçuki&Ali, gelenekselden güncele ‘giyilebilir sanat’, ‘zamansız şıklık’ özelliği taşıyor. 

Haberin Devamı

Selçuki adı altında akademik bir çalışma olarak başlayan proje tasarımcı Ali Alev'in katılımıyla artık daha çok üretim ve müşteri odaklı. Marka temel olarak üç alanda üretim yapıyor: Yaşam alanı, elyaf sanatı, giysi sanatı.

 

Selçuki&Aliden zamansız moda
 Ali Alev, Nur Ger, Selçuk Gürışık

 

Markanın yaratıcısı Dr. Selçuk Gürışık koleksiyonunun çizgisini zamansız şıklık, yeşil moda ve SlowFashion olarak açıklıyor. Zaman zaman kalın çizgilerle kendini ifade eden koleksiyon, aynı zamanda fısıldayan bir yapı taşıyor. Yeşil modayı destekliyor; ipek, yün, kaşmir ve pamuk dışında sürdürelebilirliği olan malzeme ve materyallerde kullanılıyor. 

 

Selçuki&Aliden zamansız moda

 

Haberin Devamı

MODADA ÇEVRE DUYARLILIĞI

Her ürünün tek ve kendine özgün olduğu Selçuki&Ali’de çevre duyarlılığı ve sorumluluğu üst noktalarda. Hayvanın postunu kullanmak yerine yününden yararlanarak sürdürebilinir ve kalıcı sanat eserleri yaratılıyor.

Asırlar öncesinden göçer toplumların uyguladığı elyaf işlemesini ve arkhaik bir kumaş yapma tekniği olan keçeyi, Selçuki&Ali, şehirli yaşama ve günümüze adapte edip ileriye doğru geliştirme yolunu seçiyor. El sanatı ve teknolojisi harmanlayarak modaya yenilikçi ve yaratıcı çözümler getiren koleksiyonda, geleceğe yönelik tasarımlar ortaya çıkıyor.

 

Selçuki&Aliden zamansız moda

‘Geleceğin Terzisi’ sloganıyla koleksiyonlarını sergileyen Selçuki&Ali, geleneksel bir el sanatını geleceğin zamansız modasına dönüştürmeyi başarmış.

Haberin Devamı

Yurt dışında Newyork,  Amsterdam, Londra’da tasarımları satışta olan Selçuki&Ali markası, Tokyo’ya da satış yapma hazırlığı içinde. Türkiye’deki müşterileri için ise; İstanbul’da markanın showroomunda kişiye özel siparişler kabul ediliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!