Selçuk ve Egemen'in takımında deprem!

Güncelleme Tarihi:

Selçuk ve Egemenin takımında deprem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 12:14

Selçuk Şahin ve Egemen Korkmaz'ın da forma giydiği FC Wil Kulübü, "İsviçre, Türkiye'yi 3. dünya ülkesi olarak gördüğü için Türk yardımcılarıma çalışma izni vermiyor" diyen teknik direktör Fuat Çapa'nın görevine son verdi.

Haberin Devamı

Kadrosunda çok sayıda Türk ve Türkiye'de forma giymiş yabancı futbolcu bulunan İsviçre 2. Ligi takımı FC Wil, teknik direktör Fuat Çapa'nın görevine son verdi. Çapa'nın sözleşmesinin feshedilmesinin gerekçesi ise son derece ilginç.

Hatırlanacağı üzere Fuat Çapa geçtiğimiz günlerde Türkiye'de bir gazeteye yaptığı açıklamada, İsviçre'deki uygulamalardan yakınıp şunları söylemişti:

"İSVİÇRE TÜRKİYE'Yİ 3. DÜNYA ÜLKESİ OLARAK GÖRÜYOR"
"Hâlâ istediğimiz gibi gitmiyor işler. Uzun yıllardır birlikte çalıştığım yardımcı antrenörler Levent Zorluer ve Bülent Kayıtken’e burada çalışma izni çıkmadı. İki hocamızın da UEFA diploması olmasına rağmen çalışma izni verilmemesinin nedeni çok üzücü. Bize verilen kâğıtta, Türkiye’nin Avrupa ülkesi olmadığı ve 3. dünya ülkelerinin vatandaşlarına çalışma izni verilmediği yazıyor. Ben Belçika vatandaşlığımın da bulunması nedeniyle bu konuda sıkıntı yaşamadım.”

Selçuk ve Egemenin takımında deprem

İSVİÇRELİ ORTAK "GÖNDERİN" DEDİ
Bu ifadeler üzerine harekete geçen FC Wil 1900 Yönetim Kurulu, kulübün hissedarlarından Mehmet Nazif Günal'a teknik direktör Fuat Çapa ve yardımcısı Mustafa Gürsel'in görevlerine son verilmesi istediğini bildirdi. Bu tarz açıklamaların kulübün felsefesine uymadığını belirten kulüp deneyimli teknik adamla yollarını ayırdı.

FC Wil'in kadrosunda Selçuk Şahin ve Egemen Korkmaz'ın yanı sıra Ferhat Çökmüş, Erhan Yılmaz, Kağan Söylemezgiller, Endoğan Adili, Mert Nobre ve Andre Santos da yer alıyor.

FC WIL KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI
Selçuk ve Egemenin takımında deprem


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!