Selçuk Üniversitesi'nde Küçükbaş Hayvan Hastanesi’nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Üniversitesinde Küçükbaş Hayvan Hastanesi’nin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 13:33

Selçuk Üniversitesi'nde Küçükbaş Hayvan Hastanesi’nin temeli atıldı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUK Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçükbaş Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı.
Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubad Kampüsü’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Mehmet Okka, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmail Şen, dekanlar, müdürler ve öğretim üyeleri katıldı.
3 bin 600 metrekarelik oturma alanına sahip olacak hastane 2 kat şeklinde inşa edilecek hastanenin temeli protokol üyeleri tarafından dualarla atıldı. 
 Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmail Şen, “Yaklaşık 4 yıl önce başlayan hastane projemizin şu an temel atma törenini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevcut olan hayvan hastanemizin fiziki olarak mevcut klinikler bize yetmiyordu. Çünkü yılda 10 bin üzerinde hasta potansiyelimiz var ve 10 bin hastanın da yaklaşık yüzde 80’i kedi ve köpekten oluşuyor. Fiziki ihtiyaçtan dolayı böyle bir hastaneye ihtiyaç duyuldu. Yapılan bu hastaneyi aynı zamanda Türkiye’nin tek küçükbaş hayvan hastanesi olarak değerlendirebiliriz. Bu özellikte Türkiye’deki veteriner fakültelerinin yapacağı küçük hayvan hastanelerine ciddi referans oluşturacak bir hastane olacak. Hem donanım olarak hem de klinik muayene ve operasyon salonları, hospitalizasyon yerleri gibi birçok noktada ve ünite olarak değerlendirdiğimizde diğer fakültelere referans oluşturacak seviyede. Rektörümüzün de bahsettiği gibi sadece ülkemiz için değil Avrupa’daki birçok veteriner fakültesinde olmayan, onlarla rekabet edebilecek bir hayvan hastanesinin yapılıyor olması bizleri gururlandırmakta ve mutlu etmekte. Bu hastaneye ciddi ihtiyacımız vardı, bugün olmasa gelecek yıllarda yapılacaktı. Biz bugünden yarınları planlamak zorundaydık ve bu hastane bu amaçla kuruldu. Bu hastane sayesinde hem Konya’ya hizmet edebileceğimiz gibi hem ilçelere hem de çevre illere çok önemli hizmetler vereceğimizi düşünüyoruz” dedi.   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!