Selçuk Üniversitesi Rektörü: Paralel yapı üniversiteyi üs olarak kullanıyordu

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Üniversitesi Rektörü: Paralel yapı üniversiteyi üs olarak kullanıyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 16:46

Selçuk Üniversitesi Rektörü: Paralel yapı üniversiteyi üs olarak kullanıyordu

Haberin Devamı

İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)- KONYA Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın, Selçuk Üniversitesi'ni üs olarak kullandığını söylediileri sürdü. Şahin, darbe girişiminden sonra Türkiye genelinde tutuklanan asker ve yargı mensuplarından 1100’ünün üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora yaptığının ortaya çıktığını belirtti.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin, görev yaptığı 9 aylık süreci düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Şahin, 14 Ocak'ta göreve geldiğini ve göreve gelir gelmez, yeri Selçuk Üniversitesi'ne ait olan darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin kullandığı binanın, tekrar Selçuk Üniversitesi'ne kazandırılması için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Daha önce alışveriş merkezi olan Mevlana Üniversitesi'nin kullandığı binanın ve şu an Rixos Otel'in kullandığı binanın yerinin dönemin rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu döneminde, bir firmaya 49 yıllığına otel ve ticari amaçlı kullanım için kiraya verildiğini o firmanın da a Rixos Oteller grubuna kiraladığını hatırlattı.
MART AYINDA DARBENİN MESAJI
Mevlana Üniversitesi'nin kullandığı binanın Selçuk Üniversitesi'ne yeniden kazandırılması için yaptıkları çalışmalar sırasında Mevlana Üniversitesi’nin rektörü ve mütevelli heyetinin başkanının geçen Mart ayında kendisini ziyaret ettiğini belirten Şahin, o ziyarette 6-7 ay sonrasına, darbe girişimine ait mesajlar verdiklerini belirtti.
Şahin, "Bu sürecin akabinde mütevelli heyet başkanı, rektörü ve başka bir vakfın başkanı 3 kişi randevu alıp bize geldiler. Ziyaret geçen mart ayının sonlarında gerçekleşti. Gelen heyetin niyeti belli, çok iyi değil. 3 kişi onlar, 3 kişi de biz, uzun uzun konuşmalar geçti aramızdı. Bizim yaptığımız basın açıklamalarının kendilerine zarar verdiğini, Mevlana Üniversitesi'nden hocalarının ve öğrencilerin kurumdan ayrıldığını söylediler. Bu şekilde açıklamalar yapmayın dendi. Biz doğru bildiğimiz yapmaya devam ederiz dedik. Heyet tarafından bize 'Yarın 6-7 ay sonra her şey değiştiğinde bunların altında kalırsınız' denil. '6-7 ay sonra bir şeyler değişecek endişesiyle, korkusuyla hareket etmeyiz, doğru olduğuna inandığımız neyse onu yaparız' dedik" diye konuştu.
PARALEL YAPI SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİ ÜS OLARAK KULLANIYORDU
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın Selçuk Üniversitesi'ni üs olarak kullandığını ileri süren Prof. Dr. Şahin, şunları söyledi:
"Ben hep şunu iddia etmiştim; bu yapı, Selçuk Üniversitesi'ni üs olarak kullanıyor, hem diğer üniversitelere, hem dünyanın dört bir tarafındaki okullarına öğretim üyesi ve eleman yetiştirmek için burayı kullanıyor, devlet bürokrasisi içindeki elemanlarının da kıdem kazanması için doktora ve yüksek lisans programlarını buradan yürütüyorlar diye iddiamız vardı, darbe girişiminden sonra ciddi manada bu verileri tespit ettik" dedi.
Şahin, darbe girişiminin ardından üniversitede akademisyen, idari personel ve taşeron işçi olmak üzere 300 kişiyi açığa aldıklarını, yapılan inceleme sonucu 130'unun geri iade edildiğini, 150'sinin de ihraç edildiğini, diğerlerinin de soruşturmasının sürdüğü belirtti.
DARBEDEN TUTUKLANAN BİN 100 KİŞİ, ÜNİVERSİTEDE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPMIŞ
Paralel devlet yapılanmasının Selçuk Üniversitesi'ni üs olarak kullandığı yönündeki sözünü yenileyen Şahin, darbe girişiminin ardından tutuklanan asker ve yargı mensuplarından 1100'nün Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisan ve doktora yaptığının ortaya çıktığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!