Selçuk, Letonya’da Uluslararası Konferansa öncülük etti

Güncelleme Tarihi:

Selçuk, Letonya’da Uluslararası Konferansa öncülük etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 12:32

Selçuk, Letonya’da Uluslararası Konferansa öncülük etti

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUK Üniversitesi ve Riga Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 6. Uluslararası İleri Teknoloji ve Bilimleri Konferansı (ICAT’Riga) Letonya’nın başkenti Riga’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konferansa toplamda 249 bilimsel çalışma gönderilirken 146 çalışma konferansta sunulmak için kabul edildi. Konferans 17 farklı ülkeden 100’den fazla bilim insanı ile 3 gün boyunca bildiri sunumlarıyla devam etti.
Selçuk Üniversitesi’nin, Riga Teknik Üniversitesi (RTU) ve IEEE Letonya işbirliğiyle gerçekleştirdiği ve başkanlığını Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarıtaş’ın yaptığı ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka’nın konuşmacı olarak katıldığı ICAT’Riga’nın açılışı Riga Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.
Organizasyon Kurulu Başkanlarından ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Bay yaptı. Prof. Dr. Bay, “Buraya tecrübenizi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanındaki çalışmalarınızın sonuçlarını değerlendirmeye geldiniz. Hepinizi burada ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Bu konferansın amacı, dünyanın dört bir yanından gelen araştırmacılar ve akademisyenlere, araştırmalarını ve mesleki gelişim faaliyetlerini sunmak için bir platform sağlamaktır. Bu yıl 6. ICAT konferansını gerçekleştiriyoruz. ICAT, mevcut ortaklıkları güçlendirmek ve yeni fikirleri geliştirmek için, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında araştırmacılar, öğrenciler ve profesyoneller için tercih edilen bir konferans olabilmek, araştırma gelişmelerini ve bulgularını yaygınlaştırmak, fikir alışverişinde bulunmak için bir ortam sunmaktadır. ''dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!