Selçuk, Güzel Sanatlar Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk, Güzel Sanatlar Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 14:00

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI GÜZEL SANATLAR SEMPOZYUMU'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Selçuk Üniversitesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan sempozyumun açılışına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran, Ressam Süleyman Saim Tekcan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“ULUSLARARASI BOYUTTA SANATIN SORUNLARI TARTIŞILDI”
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, sempozyumun açılış konuşmasında, Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu’nun birincisini 2011 yılında fakültenin eski dekanı merhum Prof. Dr. Fevzi Günüç önderliğinde gerçekleştirildiğini söyledi. Sempozyumun ikincisini düzenleme fikrinin ise yaklaşık bir yıl önce kararlaştırıldığını belirten Prof. Dr. Elmas, “Sanat tarihine bakıldığında günümüz sanat tanımları ile geçmişin sanat değerlendirmelerinin değiştiği ve çeliştiği görülmektedir. Bu bağlamda ‘gelenek ve yenilik’ adı altında seçilen temanın güncelliğini koruması, bu konuların yeniden ele alınması ve yorumlanması gerçeğini ortaya çıkarmıştır. İkincisini gerçekleştirdiğimiz sempozyum, eğitim-öğretime yeni yaklaşımlar kazandırması yanında uluslararası boyutta sanatın tüm disiplinlerindeki sorunlarını derinlemesine tartışılmasına imkan sağlayacaktır” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise gerçekleştirilen sempozyumlar arasında Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu’nun sanat alanında yapılmasından dolayı farklı bir konuma sahip olduğunu ifade etti. 2011 yılında birincisi düzenlenen Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu’nun da başarı ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Gökbel, “Fevzi hocamızın Güzel Sanatlar Fakültesi açısından özel bir yerinin olduğunu biliyorum ama benim açımdan ayrı bir yeri var. Kendisini ben, bir dergide yazdığım yazıda anlatmaya çalıştım. Bu fakülte ve üniversite adına yaptıklarıyla Fevzi hoca yaşamaya devam ediyor, kendisini tekrar rahmetle anıyorum. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden değerli katılımcılarla gerçekten güzel bir program ortaya konulmuş. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NİN İSMİ KADAR MÜZESİ DE KONUŞULACAK”
Ressam Süleyman Saim Tekcan da Türkiye’nin birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirterek, “Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ülkemiz müze fakiri bir ülke. Batı ölçeklerinde Türkiye’de maalesef müzemiz yok. Yaşadığımız çağın da müzelerinin olması gerekir. Selçuk Üniversitesi burada bunun önemli bir örneğini kuruyor. Selçuk Üniversitesi’nin değerli dekanı Hüseyin kardeşim burada bir müze çalışması başlattı. Bu müzeye de çok önem veriyorlar, çok özümsüyorlar. Çünkü dünyanın birçok büyük üniversitelerinde büyük müzeler bulunmaktadır. Selçuk Üniversitesi de dünyanın büyük üniversitelerinden bir tanesi olarak bu müzeyi kuracak ve o müze kurulduğu zaman bir üniversite kimliğini tescilleyecek. İnanın ki bu üniversite kadar bu müzenin ismi de konuşulacak” ifadelerini kullandı.
Sempozyum kapsamında katılımcıların resim, geleneksel Türk sanatı, hat, tezhip, minyatür, heykel, seramik, grafik tasarım ve moda alanlarındaki yaklaşık 150 eserinin yer aldığı sergi de açıldı. Sergi 1 hafta boyunca Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!