Selçuk Çebi final şansını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Çebi final şansını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2009 15:17

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bugün mindere çıkan Grekoromen Milli Takımı sporcularından Selçuk Çebi, yarı finalde Ukraynalı rakibine yenilerek, altın madalya şansını kaybetti.

Haberin Devamı

74 kiloda Selçuk Çebi ilk turda İspanyol Jose Joan Ruiz karşısında son derece rahat bir müsabaka çıkardı. İlk periyotu 8-1, ikinci periyotu da 2-0 kazanan Çebi müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. Selçuk Çebi ikinci turda Fransız Alain Hassli'yi de 2-0 (2-0/1-0) yendikten, sonra çeyrek finalde de Finlandiyalı Valtleri Moisio karşısında ilk periyotu 1-0 aldıktan sonra, ikinci periyotun son saniyesinde rakibini bastırdı. Fakat bu pozisyonda hakemler sürenin dolduğu gerekçesiyle puanı Finlandiyalı sporcuya verdi. Milli Takım teknik heyetinin itirazı üzerine müsabakanın video görüntülerinin izlenmesinin ardından hakemler kararlarını değiştirerek, puanı Selçuk Çebi'ye verdi. Böylece ikinci periyotu da 1-0 alan Selçuk Çebi 2-0 galip geldi. Selçuk Çebi Ukraynalı Shatskykh ile yaptığı yarı final müsabakasında ise oldukça yorgun göründü. Birinci periyotu 4-0, ikinci periyotu 1-0 kaybeden Selçuk Çebi müsabakadan 2-0 yenik ayrıldı.

Haberin Devamı

Selçuk Çebi akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

55 kiloda mücadele eden Milli Takım'ın Ahıska kökenli genç sporcusu Hammet Rüstem ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Bulgar Kostadinov ile karşılaşan Rüstem tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve minderden 2-1 (0-1/5-0/0-1) mağlup ayrıldı. Hammet Rüstem, Bulgar sporcunun yarı finalde mağlup olmasıyla şampiyonadan elendi.

60 kiloda Rahman Bilici ilk turda Sırbistan'dan Davor Stefanek'e müsabakanın tamamlanmasına 3 saniye kala tuşla yenildi. Rakibi karşısında ilk periyotu 1-0 alan Bilici, ikinci periyota da bitime 5 saniye kala 1-0 önde girdi. Fakat rakibine puan verince 1-1 biten bu periyotun galibi, son teknik puanı aldığı için Sırp sporcu oldu. Üçüncü ve son periyotta da ilk 1.5 dakikalık bölüm puansız geçildi. Yeni oyun kurallarına göre, ilk iki periyotta daha fazla teknik puan kazandığı için müsabakaya altta ya da üstte devam etme konusunda tercih hakkına sahip olan Rahman Bilici, altta olmayı seçti. Son 30 saniyelik bölümde rakibine puan vermemesi halinde 1 puan kazanarak galip gelecek olan Rahman Bilici, bitime 8 saniye kala rakibinin çırpmasına engel olamadı ve 2-1 yenik duruma düştü. Bilici son 3 saniyede de müsabakayı bırakarak, rakibinin kendisini tuşlamasına izin verdi. Bilici de Sırp sporcunun yarı final müsabakasını kaybetmesiyle şampiyonaya veda etti.

Haberin Devamı

66 kiloda Refik Ayvazoğlu ilk turda dünya ve olimpiyat şampiyonu Azeri Ferid Mansurov'a 2-0 (0-1/0-4) yenilmekten kurtulamadı. Ayvazoğlu, Azeri güreşçinin çeyrek finalde Rus rakibine yenilmesiyle şampiyonadan elendi.

Avrupa Şampiyonası'na, akşam seansında 4 sıklette yapılacak repesaj ve madalya müsabakalarıyla devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!