Selçuk, Avrupa'nın mini futbolcu üssü

Güncelleme Tarihi:

Selçuk, Avrupanın mini futbolcu üssü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 01:07

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İzmir’i Avrupa futbolunun altyapı kamp merkezi yapmayı hedefledi. Bu amaçla Selçuk’taki tesislerde FIFA onaylı 8 saha yapıldı. Buradaki 48 takımın katıldığı U12 İzmir Cup, 18 takımlı U11 İzmir Balkan Cup başarısı dünyada ses getirdi. Şimdiden bu turnuvalara katılmak için Bayern Münih, Barcelona, Porto, Atletic Bilbao gibi kulüpler kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı

Bu; gerçekleşmesi için tüm standartlara uygun 8 saha yaptıran Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın en büyük rüyası... “Eşsiz Proje”nin en büyük destekçisi de Türkiye ’nin dünya futbolundaki en saygın isimlerden Şenes Erzik ...

ALTINORDU Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İzmir’i Avrupa futbolunun altyapı kamp merkezi yapmayı kafasına koydu. Bu amaçla Selçuk’taki tesislerde FIFA onaylı 8 saha yapıldı. Burada nisan ayında düzenlenen 48 takımın katıldığı U12 İzmir Cup, haziran ayında gerçekleşen 18 takımlı U11 Balkan Cup’taki başarı Avrupa ve dünyada ses getirdi. Bu turnuvalara gelecek yıl katılabilmek için Bayern Münih, Barcelona, Porto, Atletic Bilbao gibi kulüpler şimdiden kayıt yaptırdı.

Selçuk, Avrupanın mini futbolcu üssü

Haberin Devamı

ÇOK BÜYÜK AVANTAJ

İzmir’in Avrupa ve dünyaya açılmasının, marka değerine katkıda bulunmasının en önemli etkenlerinden birinin futbol olduğunu savunan Seyit Mehmet Özkan, uçak ve gemiyle ulaşım, İZBAN’ın Selçuk’a kadar uzayacak olması, Meryem Ana, Efes harabeleri, turistik tesislerin çok büyük avantaj olduğunu savunuyor. Özkan, üzerine titrediği kamp merkezi konusunu UEFA eski Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik’e aktardı.

ERZİK’TEN TAM NOT

Erzik, Altınordu’nun yaptıklarının sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da örnek olduğunu belirterek, İzmir’in Avrupa altyapı ve çocuk futbolu merkezi olmaması için bir engel bulanmadığını ifade etti. “Dünyada eşi yok” dediği projeye hayran kalan Erzik, bu ay içinde yeniden bir araya gelip, FIFA ve UEFA’nın nasıl destek vereceği ve projeyi yaşama geçirmek için izlenecek yol konusunda ayrıntıları görüşebileceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!