Selami Tekkesinde restorasyon yüzde 90 tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Selami Tekkesinde restorasyon yüzde 90 tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 12:06

Selami Tekkesinde restorasyon yüzde 90 tamamlandı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin, 1855 depremine kadar ayakta kalmayı başaran Selami Tekkesinde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Hizmete aldığı yatırımlarla Bursa’yı bir açık hava müzesi haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yıllarca unutulmuş bir eseri daha ilk günkü haline dönüştürüyor. Tarihi Yeşil semtinde yer alan, 1855 depreminde büyük hasar gören ve günümüze yıkık bir minaresi ulaşan Selami Tekkesi, restorasyon çalışmaları kapsamında yenilendi. Yüzde 90 oranında tamamlanan çalışmaların ardından tarihi tekkenin, bölge halkının istifade edeceği bir sağlık ocağı olarak hizmet vereceği açıklandı. Cami ve çevre düzenlemesi de yapılan alan, halkın bir araya gelebileceği, sosyalleşebileceği mekan olarak da tasarlandı.
Celveti Şeyhi Selami Efendi tarafından yaptırılan ve 17. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği tahmin edilen yapının ilk günkü haliyle günümüze kazandırılacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘Selami Tekesinde yürütülen çalışmalar kapsamında cami ve minarenin ayağa kaldırıldığını ifade etti. Vatandaşların talebi doğrultusunda tekke kısmının sağlık ocağı olarak düzenlendiğini kaydeden yetkililer, tarihi yapının Yıldırım'a ayrı bir değer katacağını vurguladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!