Selahattin Demirtaş'tan 'beyaz toros' yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Selahattin Demirtaştan beyaz toros yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 14:07

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Okmeydanı'nda bir düğün salonunda HDP İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "dayanışma kahvaltısı"na katıldı. Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'beyaz toros' açıklamasıyla ilgili 'Sen gidip Van'da beyaz Toros'tan söz edersen Vanlılar sana 1 Kasım'da öyle bir cevap verir ki, seni o beyaz Toros'un bagajına kapatıp, Ankara'ya postalarlar' dedi. 

Haberin Devamı

KATILIMCILAR ARANARAK İÇERİ ALINDI

Toplantıya katılanlar içeri aranarak alındı. Demirtaş'ın yanında HDP Milletvekilleri Celal Doğan, Sezai Temelli ve Altan Tan da yeraldı. 

AYNI İMKANLAR OLSA YÜZDE 40 ALIRIZ

Demirtaş yaptığı konuşmada partisinin 1 Kasım seçimlerine hazırlandığını ancak TRT başta olmak üzere medyada yeterince yer bulamadığını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben iddia ediyorum. AKP'nin imkanlarının yarısı bizde olsun, en az yüzde 40 oy alırız" dedi.

50 DEFA İÇ SAVAŞ ÇIKARIRLARDI

Partisinin 7 Haziran öncesinde ve sonrasında saldırılara uğradığını örnekleriyle anlatan Demirtaş, "Bizim başımıza gelenlerin çeyreği MHP'nin AKP'nin başına gelseydi, şuana kadar 50 defa iç savaş çıkarmışlardı. Biz ne yaptık, bütün bunlara rağmen barış, birlikte yaşam dedik. 400 binamızı yaktılar, biz barışta ısrar ettik. Korktuğumuz için mi yaptık? Hayır Allah'tan başkasından korkumuz yok. Üzerimize saldıkları çetelerden mi korkacağız ? Mafya bozuntularından mı korkacağız ?" diye konuştu.

BASİT BİR KOLTUK DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Demirtaş, "Halka bir faydanız yoksa neye yarar. İşte bunların koltuk hırsı, maalesef gözlerini artık bürümüş. Koltuk dediğim de öyle basit bir koltuk değil. Gördünüz koltuğu" dedi. Demirtaş'ın bu sözleri alkış aldı.

ERDOĞAN'A İSTİFA ET ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanına yönelik eleştirilerine devam eden Demirtaş," Eğer siyasette çok hevesliyse, geçmiş dönemde genel başkanlık yaptı. Bir istifaya bakar. Cumhurbaşkanlığından istifa eder yeniden AKP'nin başına gelir. Çok seviyorsa bu yol açıktır. Niye yapmıyor bunu ?" diye sordu. 

HALK KURTULMAK İÇİN CUMHURBAŞKANI SEÇTİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ben yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçildim' sözlerine de tepki gösteren Demirtaş, "Bakın samimiyetle söylüyorum. Niye yüzde 52 oy aldı biliyor musunuz ? Halk ondan kurtulmak istedi. Ya bu gitsin Çankaya'ya kurtulalım diye yüzde 52 verdiler. Oyların önemli bir kısmı bunun içindir. Baktılar bundan kurtuluş yok. Yahu bunu seçelim gitsin Çankaya'da artık. Vatandaş şimdi bakıyor pişman. Bunu Çankaya'ya gönderdim ama durmuyor. Orada da oturmuyor. Saray yaptı. Yine durmuyor. Uzun büyük koltuklar yaptı, yine durmuyor. Hırs bitmiyor bunda" şeklinde konuştu.

BEYAZ TOROS YANITI

AKP'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu 'biz gittiğimiz gün kontrgerilla sizi hergün beyaz Toroslarla infaz eder" diyerek halkı tehdit ettiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, "İşte bu zavallılıklarının göstergesidir. Zavallı, zavallı başka birşey değil. Halkı tehdit eden bir zavallıdır. Ülkenin geldiği durumun farkında bile değil. Halkın duygularını okuyamayan, yurttaşın şuanda düşüncelerinden zerre kadar anlamayan, sokağın dilini hissetmeyen biri ülkeyi yönetebilir mi ? Sen gidip Van'da beyaz Toros'tan söz edersen; Vanlılar sana 1 Kasım'da öyle bir cevap verir ki, seni o beyaz Toros'un bagajına kapatıp, Ankara'ya postalarlar. Sonuçlar ortaya çıktığında ne demek istediğimi daha iyi anlarsın" dedi. 

ONLARA BU TOPRAKLARI ZİNDAN EDECEĞİZ

Demirtaş ,  "IŞİD'e nefes aldırmayacağız. İslam'ın, insanın bu en büyük düşmanına karşı biz canımızı ortaya koyduk. Onlar bütün dünyaya korku salmış olabilirler. Ama biz de onların yüreğine korku saldık. Onlar bütün dünyayı yaptıkları zalimliklerle korkuttular, bizim karşımızda titremeye başladılar. Onlara bu toprakları zindan edeceğiz, zindan. 1 Kasım akşamı olacakları şimdiden söyleyeyim, saraydaki bin defa pişman olmuş olacak"  ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!